05 / 05 / 2024

Sultan Sökmen

Sultan Sökmen

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü öğrencileri, Selçuklu motifleri başta olmak üzere yöreye özgü desenleri, halı ve kilimlere işliyor...

Virma Sökmen kimdir? Virma Sökmen ne iş yapmaktadır?

Yapı Kredi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan, Virma Sökmen kimdir? Virma Sökmen hakkında merak edilen detaylar, hangi sektörlerde görev aldığı, eğitim durumu ve tüm kariyeri...

Desto Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Desto Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Devrim Taş ve Günseli Bengül Sökmen ortaklığında kuruldu.

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Mta Grup Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mta Grup Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de Fatıma Sultan S Albayrak ve Mücahit Albayrak ortaklığında kuruldu.

Pimenta Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Anonim Şirketi Kozyatağı Şubesi açıldı!

Pimenta Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Anonim Şirketi Kozyatağı Şubesi Ataşehir'de Selim Sökmen tarafından açıldı.

Saldıray Sökmen kimdir?

Atakule GYO Genel Müdürlüğü görevine atanan Saldıray Sökmen kimdir? Saldıray Gökmen daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte Saldıray Sökmen'in biyografisi...

Saldıray Sökmen, Atakule GYO Genel Müdürü oldu!

Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı'nın Genel Müdürlük görevinin 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle sona ermesine ve Saldıray Sökmen'in Genel Müdürlük görevine atanmasına karar verildi. 

Tarihi Horhor Hamamı 29 milyon TL'ye satılıyor!

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı, 29 milyon TL'ye satılıyor.

Levsan Levha Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Levsan Levha Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Denizhan Sökmen ve Samet Odabaşı ortaklığında kuruldu.

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı'nda 1. Bölge tamamlandı!

Dünyanın en büyüğü olacak olan Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, mega kent İstanbul’a nefes aldıracak. Elmalı Gölü çevresine kurulan orman, New York’taki Central Park’ın 3 katı büyüklüğe sahip olacak.

Hacı Mehmet Alkan Camii açıldı!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü'nde yapımı tamamlanan Hacı Mehmet Alkan Camii kompleksi hizmete açıldı.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Sultan Sökmen Haberi

Sultan Sökmen


Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitim gören üniversite öğrencileri, Selçuklu motifleri başta olmak üzere yöreye özgü desenlerle halı ve kilim dokuyor.


Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Bölümü Öğretim Görevlisi Sultan Sökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halı Kilim Dokuma Teknikleri dersinde, Bitlis ve ilçelerinde sürdürülen kazılarda gün ışığına çıkarılan tarihi eserlerdeki motiflerle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.


Özellikle Selçuklu döneminde kullanılan motifler ile yöreye özgü çok sayıda deseni, öğrencilerin halı ve kilimlere işlediğini belirten Sökmen, çalışmalarında Bitlis Beş Minare, İhlasiye Medresesi, El-aman Hanı gibi tarihi eserler ile Ahlat çinilerindeki desenleri ve çeşitli hayvanlara ait figürleri bir araya getirdiklerini ifade etti.



Öğrencilerden Akgül Işık da ilçedeki tarihi eserleri ve üzerlerindeki motifleri kilimlere işlediklerini vurgulayarak, ortaya güzel ürünlerin çıktığını kaydetti.


Işık, tarihi eserlerdeki motifleri halı ve...