27 / 04 / 2024

Virma Sökmen kimdir? Virma Sökmen ne iş yapmaktadır?

Virma Sökmen kimdir? Virma Sökmen ne iş yapmaktadır?

Yapı Kredi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan, Virma Sökmen kimdir? Virma Sökmen hakkında merak edilen detaylar, hangi sektörlerde görev aldığı, eğitim durumu ve tüm kariyeri...



Virma Sökmen Yapı Kredi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. Virma Sökmen, lisans eğitimini LaSalle Üniversitesi Finans Bölümü’nde başarı ile bitirmiştir. Daha sonra iş hayatına Körfezbank’ın ve Çarşı Menkul Değerler’in araştırma ve yatırım departmanlarında başlamış olup, 1993 ve 2001 seneleri arasında da Midland Bank’de Kredi Analisti olarak göre yapmıştır.

2001 ve 2010 seneleri arasında da HSBC’de, Kurumsal Bankacılık Grup Başkanı ve Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yönetim Başkanı olarak görevlerinde yer almıştır. Virma Sökmen 2010 yılından bu zamana kurumsal bankacılık, ticari bankacılık, dış ticaret ve karşılık yönetimi, faktoring, kurumsal ve ticari sigortacılık, kurumsal pazarlama ve nakit yönetimi alanlarında sorumlu olarak çalışmıştır. 

Virma Sökmen kimdir? Virma Sökmen ne iş yapmaktadır?

Sökmen, ayrıca HSBC’de Kurumsal ve Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ek olarak, Haziran 2020 itibari ile Sarkuysan Elektrolikit Bakır Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. Sökmen, Mart 2019 yılından  bu zamana Yapı Kredi ve Koç Finansal Hizmetler’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Sökmen, Hedef Filo Yönetimi'nde Yönetim Kurulu Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

YAPI KREDİ HAKKINDA

1944 senesinde Türkiye’nin perakende bankacılık odaklı ilk ulusal çaplı özel bankası olarak kurulan Yapı Kredi, bankacılık sektöründe daima öncü bir rol oynamıştır. 2006 senesinde, Yapı Kredi ve Koçbank’ın aynı alanda faaliyet gösteren iştirakleri de dâhil olmak üzere birleşmesi yaşanmıştır.

2007 senesinde, iş kolu bazlı hizmet modeli tamamlanmış, şube ağı genişletme çalışmaları başlamıştır. 2013 yılından başlayarak, kredi ve mevduat alanlarında dengeli büyüme ile etkin likidite yönetimine devam edilmiştir.

2015 ve 2017 seneleri arasında banka bilişim teknolojileri ve dijitalleşme alanında önemli yatırımlara imza atarak, gelecek yıllar için altyapısını güçlendirmiştir.

Filiz Demiröz kimdir? Filiz Demiröz ne iş yapmaktadır?

Haydar Kemal Kurt kimdir? Haydar Kemal Kurt ne iş yapmaktadır?

Dilek Duman kimdir? Dilek Duman ne iş yapmaktadır?

Prof. Dr. Ebru Tümer kimdir? Prof. Dr. Ebru Tümer ne iş yapmaktadır? 

2018 senesinde banka, parçalı işlemler, işlem bankacılığı, verim yönetimi, sağlam aktif kalitesi ve risk iştahına yönelik stratejik önceliklerini açıklamış, aynı zamanda temel bilanço göstergelerini (likidite, provizyonlar ve sermaye yapısı) güçlendirmeyi amaçlamıştır. 


Geri Dön