27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Ebru Tümer kimdir? Prof. Dr. Ebru Tümer ne iş yapmaktadır? 

Prof. Dr. Ebru Tümer kimdir? Prof. Dr. Ebru Tümer ne iş yapmaktadır? 

ASELSAN Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan, Prof. Dr. Ebru Tümer kimdir? Prof. Dr. Ebru Tümer hakkında merak edilen detaylar, hangi sektörlerde görev aldığı, eğitim durumu ve tüm kariyeri...



Prof.Dr.Ebru Tümer ASELSAN Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. Ebru Tümer, 1973 yılında Adana’da doğmuştur. Sayın Tümer ve ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamlamıştır. Daha sonra 1994 senesinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünde lisans öğrenimini tamamlayan TÜMER, aynı yıl Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde yüksek lisans öğrenimine başlamıştır.

Aynı üniversitede 1996 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan TÜMER, 2002 yılında İşletme Anabilim Dalı Genel İşletme Doktora programını tamamlayarak Doktor unvanını almıştır. 

TÜMER, lisansüstü çalışmalarının bir bölümünü ABD’de Northeaster Üniversitesi’nde gerçekleştirmiştir. 2009 yılında Doçent unvanını almaya hak kazanan TÜMER, 2015 yılında Profesör olmuştur. Prof. Dr. Ebru TÜMER, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde Pazarlama profesörü olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Ebru TÜMER, stratejik pazarlama yönetimi, sürdürülebilir ve sosyal pazarlama, bütünleşik pazarlama iletişimi, stratejik marka yönetimi ve tüketici davranışları alanında araştırmalar yapmaktadır. Bu alanlarda lisans ve lisansüstü düzeyinde çeşitli dersler vermiş ve birçok lisansüstü tez çalışmasına danışmanlık yapmıştır. Journal of Business Research gibi etki düzeyi yüksek dergilerdeki uluslararası yayınlarının yanı sıra, Türkçe literatüre katkı sağlayan çeşitli ulusal makaleleri yayımlanmıştır. Ulusal ve uluslararası bazı kitaplarda bölüm yazarlığı yapmış olan Prof. Dr. Ebru TÜMER’in ulusal ve uluslararası birçok bilimsel toplantıda sunulan bildirileri bulunmaktadır.
Prof. Dr. Ebru TÜMER pazarlama alanındaki çalışmalarının yanı sıra GTÜ bünyesinde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla çeşitli faaliyetler yürütmüştür. Bu kapsamda TÜBİTAK tarafından desteklenen 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında “Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programları Oluşturulması ve Yürütülmesi” projesinde proje yürütücüsü olarak görev yapmıştır.

Prof. Dr. Ebru Tümer kimdir? Prof. Dr. Ebru Tümer ne iş yapmaktadır? 

Profesör TÜMER, aynı zamanda 2018’den beri TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyesidir. TÜMER, hali hazırda sürdürülebilirlik araştırmaları kapsamında TÜBİTAK 1001 Programı tarafından desteklenen “Bireysel Geri Dönüşüm Davranışı Önündeki Engellerin Belirlenmesi” konulu projede yürütücülük yapmaktadır.

Prof. Dr. Ebru TÜMER kariyerinin belirli dönemlerinde GTÜ İşletme Fakültesi Dekanlığı, Dekan Yardımcılığı, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversite Senato Üyeliği, Akademik Yükseltme ve Değerlendirme Kurulu Üyeliği, İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Üyeliği, Sayın TÜMER, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok idari görevde de yer almıştır. 

Prof. Dr. Ebru TÜMER, 22 Eylül 2023 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Prof. Dr. Ebru TÜMER iki çocuk annesidir.

Adalet Yasemin Akad kimdir? Adalet Yasemin Akad ne iş yapmaktadır? 

Lale Develioğlu kimdir? Lale Develioğlu ne iş yapmaktadır? 

Müfit Ataseven kimdir? Müfit Ataseven ne iş yapmaktadır?

Mehmet Emin Baysa kimdir? Mehmet Emin Baysa ne iş yapmaktadır? 

Geri Dön