28 / 04 / 2024

Lale Develioğlu kimdir? Lale Develioğlu ne iş yapmaktadır? 

Lale Develioğlu kimdir? Lale Develioğlu ne iş yapmaktadır? 

Coca Cola Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan, Lale Develioğlu kimdir? Lale Develioğlu hakkında merak edilen detaylar, hangi sektörlerde görev aldığı, eğitim durumu ve tüm kariyeri...



Lale Develioğlu Coca Cola Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. 1968 senesinde İstanbul’da doğan Lale Develioğlu, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Rensselear Polytechnic Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yapmıştır. 

Lale Develioğlu, profesyonel kariyerine 1992 yılında Unilever’de başlamış ve  daha sonra, 1998 – 2003 yılları arasında da bu kurumda Pazarlama Direktörlüğü görevini yapmıştır. 2003 senesinin sonunda Turkcell’de Bireysel Müşteriler Pazarlama Direktörü olarak çalışmaya başlayan Lale Develioğlu, 2006-2011 yılları arasında aynı kurumda Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı daha sonra 2011-2014 yılları arasında da Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevde bulunmuştur.

Lale Develioğlu 2015 yılında ise Yıldız Holding Türkiye Pazarlama Başkanlığı görevini üstlenmiş, sonrasında da Yıldız Holding’in Londra merkezli global atıştırmalık şirketi Pladis’in Global Pazarlama Başkanlığı görevini 2018 yılına kadar yürütmüştür. Sayın Develioğlu Türkiye, Orta Doğu, BDT Ülkeleri ve Avrupa’da telekomünikasyon, teknoloji, hızlı tüketim, gıda, dayanıklı tüketim ve perakende alanlarında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerin yönetim kurullarında bağımsız yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. 

Lale Develioğlu kimdir? Lale Develioğlu ne iş yapmaktadır? 

Ayrıca, Sayın Develioğlu Yönetim Kurulunda da Kadın Derneği’nin kurucularından ve yönetim kurulu üyesidir.. Lale Develioğlu halen yönetim danışmanlığı, yönetim kurulu üyeliği ve mentorluk görevlerini de yapmaktadır. Lale Saral Develioğlu, 28 senelik deneyimi ile  bir pazarlama, iş geliştirme ve strateji lideridir. Develioğlu, 2009’da en iyi Pazarlama Yöneticisi seçilmiş; 2014 yılında “Fark Yaratan Kadınlar/Women to Watch” ödülünü almış ve 2018 yılında Global Creativepool Annual listesine “Top 100 Influencers” olarak girmiştir. Altı sene boyunca Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu ve Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Öte yandan, Karar Verdim isimli iş ve anı kitabının da yazarı olan  Sayın Develioğlu SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’nde yer alan bağımsız üye kriterlerinin tümünü karşılamaktadır.

Müfit Ataseven kimdir? Müfit Ataseven ne iş yapmaktadır?

Adalet Yasemin Akad kimdir? Adalet Yasemin Akad ne iş yapmaktadır? 

Yusuf Canbolat kimdir? Yusuf Canbolat ne iş yapmaktadır?

Ahmet Baştuğ kimdir? Ahmet Baştuğ ne iş yapmaktadır?


Geri Dön