19 / 05 / 2024

sultanahmet Abud Efendi Konağı fiyatı

sultanahmet Abud Efendi Konağı fiyatı

1800’lü yılların sonunda yaptırılan Abud Efendi Konağı 4 milyon doları olan yatırımcıları bekliyor. Sultanahmet Meydanı’na yaklaşık 70 metre uzaklıkta olan bina şu an yüzde 20 kapasiteyle hizmet veriyor...

Abud Efendi Yalısı hisse hisse satılacak!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalılarından Abud Efendi Yalısı’nın 19.68 hissesi satışa çıkarıldı. Yalı uzun süre 45-50 milyon dolara alıcı beklemiş, sonra kiralanmıştı.

Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi yıkılacak mı?

Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi’nin 48 saat içinde yıkılacağının kendilerine İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sözlü olarak bildirildiğini açıklayan cemaate bağlı Marifet Derneği yetkilileri, Facebook’tan konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı

Beykoz’daki Mahmud Efendi Külliyesi’ne yıkım kararı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Beykoz Çavuşbaşı’nda Ömerli Barajı’nın su toplama havzasında yapımı devam eden Mahmud Efendi Külliyesi’nde çalışmaların durdurulmasına ve inşaatın yıkılmasına karar verdi.

Niksar'daki Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi açıldı!

Tokat’ın Niksar ilçesinde beş aydır tadilat dolayısıyla kapalı durumda bulunan Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi ibadete açıldı. Keşfi Camisi, 2016’da yeni yılın ilk cuma günü ibadete açıldı.

Bayburt Zahit Efendi Camii yeniden ibadete açıldı!

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Zahit Efendi Camisi cuma namazının kılınmasıyla yeniden ibadete açıldı. Cami'nin dört ahşap destek tarafından taşınan ahşap bir tavanı bulunuyor.

Sultanahmet’te yıkılan BİK binasının temeli Binbirdirek Sarnıcı’na mı çıkıyor?

BASIN İlan Kurumu (BİK), İstanbul Sultanahmet’teki binasını 4 yıl önce boşalttı. Kurum binanın tadilatının yapılmasının ardından geri döneceğini açıklamıştı

Buhara Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet Şubesi açıldı!

Buhara Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet Şubesi, Mehmet Yakut Şube Müdürlüğü'nde 200 bin TL sermaye ile 6 Kasım'da Fatih, Cankurataran Mahallesi Cankurataran Caddesi'nde açıldı.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi 2018'de hizmete girecek!

Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, 450 milyon liraya mal olacak 558 yataklı eğitim araştırma hastanesi ve 180 milyon lira harcanacak 550 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin 2018 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Erzurum Veyis Efendi Konutları projesine start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi'ne start verilerek, riskli bina yıkıldı.

Erzurum Veyis Efendi Konutları'na start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışması kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Büyükşehir’in kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi’ne start verildi

Sultanahmet Camii restorasyonda son durum!

Tarihi Sultanahmet Camii’nin M1 minaresinde 2014 yılında başlayan restorasyon çalışması planlandığı gibi geçen temmuzda tamamlanamadı. Caminin genel restorasyona alınacağı öğrenilirken medresenin dış duvarındaki metal kaplama yazılar tepkilere neden oldu.

1943 yılında Sultanahmet ile Yedikule arasının imar planı hazırlanmış!

1943 yılında Umumi Meclis, Prost'un hazırladığı Sultanahmet ile Yedikule arasının imarına dair planı kabul etmiş. Bölgede otel, yat limanı dahil inşa edilecekmiş ve burası şehrin en şerefli bölgesi olacakmış.

Ataullah Efendi Sıbyan Mektebi'nin restorasyonu tamamlandı!

Süleymaniye Mahallesi, Kalender Mektebi Sokak’ta bulunan ve Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından projelendirilen Ataullah Efendi Sıbyan Mektebi ve Çeşmesi’nin restorasyonu tamamlandı.

sultanahmet Abud Efendi Konağı fiyatı Haberi

sultanahmet Abud Efendi Konağı fiyatı

1800’lü yılların sonunda yaptırılan Abud Efendi Konağı 4 milyon doları olan yatırımcıları bekliyor. Sultanahmet Meydanı’na yaklaşık 70 metre uzaklıkta olan bina şu an yüzde 20 kapasiteyle hizmet veriyor. Yücel Kültür Vakfı’na 1972 yılında geçmiş olan 3243 metre karelik konak alanı tarih serüveni boyunca, dini eğitim veren bir konak, Hıristiyan okulu ve kültür vakfı olarak hizmet vermiş. Yücel Kültür Vakfı bina için restorasyon projelerini hazırlatmış. Vakfı şu an birkaç şirketle yap-işlet-devret modeli üzerinde görüşüyor. Öte yandan binanın altına 1939 yılında Türkiye’de kadın ve erkeğin ilk kez bir arada sinema izlediği Alemdar Sineması da kurulmuş.


Bu bina alıcısını bekliyor… Yap işlet devret sistemi ile satılacak olan Yücel Kültür Vakfı’nın Sultanahmet’teki binası Yerebatan Sarnıcı’nın Gülhane Parkı istikametine doğru biraz aşağısında bulunuyor. 1800’lerin sonunda...