04 / 05 / 2024

Sultanahmet Camisi restorasyona girecekmi

Sultanahmet Camisi restorasyona girecekmi

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, İstanbul'da şu anda vakıf kültür varlığı olan orta ve büyük ölçekli camilerin restorasyonunun tamamlandığını veya devam ettiğini belirtti.

Sultanahmet Camisi'nin bir kubbesi tamamlandı!

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon çalışmasında bir kubbenin inşaatı tamamlandı. Caminin restorasyon çalışması Mehmet Yıldız tarafından yapılıyor.

Sultanahmet Camisi'nin pencereleri restorasyon sırasında kırıldı!

Sultanahmet Camisi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında dışlık pencereler, içlerinden çelik iskele çubukları geçirilmesi amacıyla kırıldı. Bu uygulama tepkilere neden oldu. 

Sultanahmet Camisi'nde kapsamlı restorasyon!

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan ve içindeki çinileriyle yabancıların "Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor 

Sultanahmet Camisi'nin restorasyonuna ilişkin 7 soru TBMM'de!

Sultanahmet Camisi restorasyonuna yönelik iddialar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Selimiye Camisi 2019'da restorasyona alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarfından son 20 yılda 5 bin 220 civarında restorasyon yapıldı. Edirne ile ilgili de projemiz yakın bir tarihte yapılacak, 2019 yılı içinde Selimiye Camisi'nin restorasyonuna başlayacağız." dedi...

Sultanahmet Camisi'nde tarihinin en kapsamlı restorasyonu başladı!

Sultanahmet Camisi Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Sözleşmesi imza töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bir hafta içinde başlaması planlanan restorasyon çalışmalarının ziyaretleri engellemeyecek şekilde yaklaşık 4 yıl sürmesi planlanıyor.

Sultanahmet Camii'ne tarihinin en kapsamlı restorasyonu!

"Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyondan geçirilecek.

Sultanahmet Camisi'nin minaresi yeniden örüldü!

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonun ardından örülerek tamamlandı.

Sultanahmet Camisi'nin minareleri restore edilecek!

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonunun ardından yeniden örülüyor.

Sultanahmet Camii restorasyonda son durum!

Tarihi Sultanahmet Camii’nin M1 minaresinde 2014 yılında başlayan restorasyon çalışması planlandığı gibi geçen temmuzda tamamlanamadı. Caminin genel restorasyona alınacağı öğrenilirken medresenin dış duvarındaki metal kaplama yazılar tepkilere neden oldu.

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon projesi hazır!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem Sultanahmet Camisi’nin restorasyon programına alınacağını açıkladı. Adnan Ertem İstanbul’da orta ve büyük ölçekli camilerin restorasyonunun tamamlandığını belirtti.

Sultanahmet Camisi restorasyon programına alınabilir!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, İstanbul'da şu anda vakıf kültür varlığı olan orta ve büyük ölçekli camilerin restorasyonunun tamamlandığını veya devam ettiğini belirtti.

Antakya İhsaniye Camisi restorasyona girdi!

Antakya İhsaniye Camisi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. El-Hacı Ebubekir Ağa Vakfı'na ait alan ve 1806 yılında El Hacı Bekir Ağa Civelek tarafından yapılan cami, tarihte yaşanan bir depremde büyük zarar görmüştü.

Sultanahmet Camisi restorasyona girecekmi Haberi

Sultanahmet Camisi restorasyona girecekmi

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Restorasyon programına alınmayan sadece Sultanahmet Camisi kaldı. Onun da projeleri hazır, her an programa alınabilir. İstanbul'da artık küçük yapı eserlere, külliye bütünlüğü içerisindeki diğer yapılara ağırlık vereceğiz" dedi.


Ertem, son yıllarda Türkiye'nin restorasyon konusunda bir "başarı hikayesi" ortaya koyduğunu, 4 bin civarında eserin restorasyonunun tamamlandığını veya devam ettiğini dile getirdi.


Ertem, daha önce yılda en fazla 10-12 restorasyon gerçekleştirilirken, şu anda Türkiye genelinde 250 şantiyeleri bulunduğuna değinerek, "Bu ortalamayı bütün yıllar itibarıyla muhafaza ediyoruz. Bunun üzerinde de çıkma imkanımız var ancak teknik eleman, teknik ekip ve müteahhit, bu şantiye sayısının üzerine çıkabilecek düzeyde değil" diye konuştu.


Her yıl restorasyonlar için toplam bütçenin yarısını ayırdıklarını belirten Ertem, şu bilgileri paylaştı:


"Şu anda 400 milyon lira gelir bütçemiz var. Restorasyon...