28 / 04 / 2024

Sultanahmet Cezaevi binası

Sultanahmet Cezaevi binası

1937 yılında Henri Prost, İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilmesini uygun bulmamış. Fransız Mimar Prost, Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilecek yeni binaların bölgenin ahengini bozacağını savunmuş.

1993 yılında Sultanahmet Cezaevi'nde turistler konaklayacakmış!

1993 yılında tarihi Sultanahmet Cezaevi'nin otel olarak restorasyon çalışmaları başlamış. 1848 yılında Darülfunun olarak inşa edilen, Cumhuriyet döneminde ise hapishane olarak kullanılan bina da restore sonrasında turistler konaklayacakmış.

1990 yılında Sultanahmet Cezaevi, berduşlar meskeni olmuş!

1989 yılında Sultanahmet Cezavi, berduşlar meskeni olmuş. Sıkıyönetim'den Adalet Bakanlığı'na daha sonra Turizm Bakanlığı'na devredilen cezaevi, otel yapılması için Borusan'a kiralansa da Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, ''olmaz'' demiş.

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze oluyor!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

Datça'daki tarihi cezaevi müze olacak!

Muğla'nın Datça ilçesindeki Türkiye'nin en küçük ve deniz manzaralı cezaevi olarak bilinen ve 2002'de kapatılan tarihi cezaevi binasında yapılacak restorasyonun ardından cezaevinin 'Demokrasi Müzesi', bitişiğindeki yeşil alanın ise 'Sınırsızlık Meydanı' olarak kullanılacağı belirtildi...

Samsun'daki okul binası cezaevi olacak iddiası! 

Samsun Alaçam'da kapatılan bir okulun yarı açık kadın cezaevi olacağı iddia ediliyor. 

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Bayrampaşa Eski Cezaevi dönüşüm projesi Şubat sonunda başlıyor!

Bayrampaşa'daki Eski Cezaevi binası 2009 yılında Silivri'ye taşınmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından takas yöntemiyle ÎBB'ye devredilen arazi İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çalışması yapılmak üzere tahsis edildi.

Burhaniye'deki eski cezaevi adliyeye dönüşecek!

Balıkesir‘in Burhaniye ilçesinde bulunan eski cezaevi adliye binası oluyor. Yeni adliye binası için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda görüşülen plan değişikliği, meclis toplantısında kabul edildi.

Sultanahmet’te yıkılan BİK binasının temeli Binbirdirek Sarnıcı’na mı çıkıyor?

BASIN İlan Kurumu (BİK), İstanbul Sultanahmet’teki binasını 4 yıl önce boşalttı. Kurum binanın tadilatının yapılmasının ardından geri döneceğini açıklamıştı

1946 yılında Tapu Kadastro binasının yıktırılması muhtemel!

1946 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın arsasını genişletmek ve inşa sahasında istimlak masrafı yapmamak için meydandaki Tapu İdaresi binasının yıktırılması gündeme gelmiş.

1939 yılında belediye binası için müsabaka açılacak!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar, İstanbul Belediyesi'ne yeni bir idare binası yaptırmaya karar vermiş. Sultanahmet'te bugünkü Tapu İdaresi binasının yerinde yaptırılması düşünülen bina için bir de müsabaka açılacakmış.

1937 yılında Adliye Sarayı Sultanahmet'te inşa edilecek!

1937 yılında yapılması planlanan İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet'te yapılmasına, Mimar Prost'un onay vermesiyle, karar verilmiş. Meydandaki İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi binası da yıktırılarak meydanın açılması sağlanacakmış.

Sultanahmet Cezaevi binası Haberi

Sultanahmet Cezaevi binası



Adliye Sarayı'nın Sultanahmet'te yapılmasından vazgeçiliyor mu?


Müstakbel planda burası asarı atika mıntıkası olacağından modern tarzda bina yapılması muvafık görülmüyor


    Adliye Sarayı'nın ilk önce eski şurayı devlet binası olan Tomruk Dairesi arsasında yapılması düşünülmüş, fakat civardaki binaların istimlakı mühim bir yekun tutacağı için binanın buraya yapılmasından vazgeçilmişti. Bunun üzerine sarayın Sultanahmet'te hapishane binası arsasında yapılması muvafık görülmüş ve burada fenni tetkikat yapılmıştı.

    Adliye Vekaleti, İstanbul adliye binasını burada yaptırmaya kati surette karar vermeden evvel bunun şehircilik bakımından tetkik edilmesini belediyeden istemiş, belediye de şehircilik mütehassısı B. Prost'un mütalaasını sormuştu.