28 / 04 / 2024

Sultanahmet Meydanı imar planı

Sultanahmet Meydanı imar planı

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar, İstanbul Belediyesi'ne yeni bir idare binası yaptırmaya karar vermiş. Sultanahmet'te bugünkü Tapu İdaresi binasının yerinde yaptırılması düşünülen bina için bir de müsabaka açılacakmış.

1938 yılında Sultanahmet Meydanı'na abide yapılacak!

1938 yılında Prost, Sultanahmet'in imar planını hazırlıyormuş. Meydanın bir devlet mahallesi haline konmasına karar verilmesinden sonra meydandaki Ticaret Okulu kaldırılarak yerine 140 metre yüksekliğinde bir abidenin yapılması kararlaştırılmış.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen imar barışı mağdurları, sorunlarını ve taleplerini bir bir açıkladı. Peki imar barışı mağdurları ne istiyor? İşte ayrıntılar... 

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

Finike Kent Meydanı'nın imar planları bakanlığa iletildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Finike Belediyesi'nin hazırladığı kent meydanı alanına ait dolgu imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi.

Bahçelievler Şirinevler Meydan Düzenleme Projesi imar planı askıda!

Bahçelievler ilçesi, Şirinevler Meydan Düzenleme Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Mevlüt Uysal'dan Tepecik'e imar müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Tepecik Meydanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, Tepecik'e imar müjdesi verdi.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

İmar barışında Boğaziçi, Sultanahmet, Gelibolu istisnası!

Kamuoyunda imar barışı olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin detaylarını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, uygulamanın 3 istisnası olduğunu söyledi...

Şirinevler kent meydanı imar planı askıya çıktı!

Bahçelievler'e bağlı Şirinevler Bahçehan ve Çevresi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Sultangazi kent meydanı imar planı tadilatı askıda!

Sultangazi İlçesi, Uğur Mumcu Mahallesi, Kent Meydanı'na ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı imar planı askıya çıktı!

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı ve Çevresi Yol, Kavşak Revize Ön Projesine ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Sultanahmet Meydanı imar planı Haberi

Sultanahmet Meydanı imar planı



Belediye binası


Yeni bina için bir müsabaka açılacak


    Vali ve Belediye Reisi Doktor Lütfi Kırdar, umumi vilayet meclisindeki nutkunda bir belediye binası yaptırmak fikrinde olduğunu tasrih etmiştir. Bu maksatla bugünlerde Dahiliye Vekaleti'ne müracaat ederek müsaade isteyecektir. 

    Evvelce de yazdığımız gibi şehircilik mütehassısı B. Prost, vilayet ve belediye binasını, Sultanahmet'te şimdiki hapishanenin yerinde yapılacak yeni adliye sarayının yanında, yani bugünkü Tapu İdaresi'nin bulunduğu yerde yapmak istiyor. Bu plan henüz Nafıa Vekaleti'nce tasdik edilmemekle beraber, mütehassısın planında bir tadilat yapılmayacağı kuvvetle tahmin ediliyor. Hükümet müsait cevap verirse yeni belediye binası için B. Prost'un bu meydanın tanzimi için...