26 / 11 / 2024

Sultanahmet Meydanı ipek yolu

Sultanahmet Meydanı ipek yolu

Başkan Topbaş, Sultanahmet Meydanı’nda açılan İpekyolu Pazarı’nı gezdi. Topbaş verdiği röportajda, expo ile Gyeongju’dan başlayıp İstanbul üzerinden Avrupa’ya uzanan tarihi İpek Yolu’nu canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

Eminönü'nün tamamı yayalaştırılacak!

Başkan Mustafa Demir, " Bizim hedefimiz Eminönü’nün hepsini yayalaştırmak. Mesela Gedikpaşa’yı Buenos Aires’e çevireceğiz. Çünkü Sultanahmet Meydanı’na otobüs gelip park ediyor. Buna da kimse ‘Dur’ demiyor. " dedi.

Gülsan Sanayi Sitesi'ne park inşa edilecek!

Gülsan Sanayi Sitesi ve Saathane'de uygulanacak dönüşüm projeleri ile ilgili net konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,"Gülsan'ın çehresini İstanbul'da ki Sultanahmet Meydanı gibi düzenleyeceğiz" dedi

1947 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilmiş!

1947 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilmesi planlanan İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri dönemin Adalet Bakanı ve Vali Lütfi Kırdar tarafından gezilerek tetkik edilmiş. Yapılacak bina 7.5 milyon liraya mal olacakmış.

1947 yılında Adalet Sarayı için istimlake başlanmış!

1947 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilecek olan İstanbul Adliye Sarayı sahasının dar olması sebebiyle, inşa sahasının etrafında bulunan yirmi iki parça emlakın istimlak muamelesine başlanmış.

1946 yılında Tapu Kadastro binasının yıktırılması muhtemel!

1946 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın arsasını genişletmek ve inşa sahasında istimlak masrafı yapmamak için meydandaki Tapu İdaresi binasının yıktırılması gündeme gelmiş.

1938 yılında Sultanahmet Meydanı'na abide yapılacak!

1938 yılında Prost, Sultanahmet'in imar planını hazırlıyormuş. Meydanın bir devlet mahallesi haline konmasına karar verilmesinden sonra meydandaki Ticaret Okulu kaldırılarak yerine 140 metre yüksekliğinde bir abidenin yapılması kararlaştırılmış.

1938 yılında Sultanahmet Meydanı devlet mahallesi halini alacak!

1938 yılında Prost'un hazırladığı imar planına Sultan Meydanı devlet mahallesi halini alacakmış. Büyük bir park halini alacak Meydan'da Adliye binasının yanında belediye ve vilayet binaları da burada yapılacakmış.

1937 yılında Adliye Sarayı Sultanahmet'te inşa edilecek!

1937 yılında yapılması planlanan İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet'te yapılmasına, Mimar Prost'un onay vermesiyle, karar verilmiş. Meydandaki İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi binası da yıktırılarak meydanın açılması sağlanacakmış.

1937 yılında Adliye Sarayı'nın Sultanahmet'e yapılması uygun değil!

1937 yılında Henri Prost, İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilmesini uygun bulmamış. Fransız Mimar Prost, Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilecek yeni binaların bölgenin ahengini bozacağını savunmuş.

Sultanahmet'te Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) organizasyonuyla her yıl ramazan ayında Sultanahmet Meydanı'nda kurulan "Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı" açıldı.

Fatih kentsel dönüşüm projesi ne zaman başlayacak?

İstanbul’da, Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii ve Ayasofya’nın da yer aldığı “Tarihi Yarımada” için Fatih Belediyesi’nin hazırladığı kapsamlı kentsel dönüşüm planında mühim bir aşamaya gelindi.

1985 yılında Arasta Çarşısı hizmete girecekmiş!

1985 yılında Sultanahmet Meydanı'ndaki tarihi Arasta Çarşısı hizmete girecekmiş. 1612 yılında Sultan I. Ahmet tarafında inşa ettirilen tarihi çarşıda bulunan 80 dükkandan 40'ı, 25 ile 125 bin lira arasında kiraya verilecekmiş.

Sultanahmet Meydanı ipek yolu Haberi

Sultanahmet Meydanı ipek yolu


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 kapsamında Sultanahmet Meydanı’nda açılan İpekyolu Pazarı’nı gezdi. Dünyanın çeşitli kültürlerinin el sanatlarının ve doğal ürünlerinin yer aldığı pazardaki stantları tek tek gezerek inceleyen Başkan Kadir Topbaş, sanatkarlarla sohbet etti.


Renkli görüntülerin yaşandığı pazarda sanatçılarla ebru yapan, geleneksel çalgılar çalan, doğal ürünlerin tadına bakan ve yerel kostümler deneyen Kadir Topbaş’a İstanbullular ve turistler de yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Topbaş, bir Güney Kore televizyonuna verdiği röportajda, expo ile Gyeongju’dan başlayıp İstanbul üzerinden Avrupa’ya uzanan tarihi İpek Yolu’nu canlandırmayı amaçladıklarını...