24 / 12 / 2024

sultanahmet tarihi

sultanahmet tarihi

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tarihî Sultanahmet Camii için yaptırdığı yer altı haritalamasıyla caminin 30 metre kadar altına inildi. Çalışma sonunda cami altında Latin istilasıyla yıkılan hipodrom ile Daphne Sarayı'nın kalıntılarına rastlandı

1940 yılında Eminönü ve Sultanahmet arasında cadde planı! Tarihi binalar ne olacak?

1940 yılında  Eminönü ve Sultanahmet arasında geniş bir caddenin açılmasına karar verilmiş. Peki buradaki tarihi binalara ne olmuş? 

Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultanahmet'te yer alan Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa sunuldu...

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Sultanahmet Camii'nde minare restorasyonu tamamlandı!

400 yıllık tarihi Sultanahmet Camii'nin minare restorasyonu tamamlandı. Minaresindeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taş sökülerek laboratuvar çalışmaları sonucunda yeniden örüldü. Sökülerek yeniden örülen cami havadan görüntülendi.

Tarihi Yarımada'da yapılan inşaatlar meclis gündemine taşınıyor!

Meclis'e taşındı Tarihi Yarımada Fatih'te SİT alanlarına yapılan inşaatlar Meclis gündemine taşınıyor. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet'te inşaatı süren bir otelin temel kazısında çıkan tarihi kalıntıları İçişleri Bakanlığı'na sordu Sit derecesi

Sultanahmet Camii restorasyonda son durum!

Tarihi Sultanahmet Camii’nin M1 minaresinde 2014 yılında başlayan restorasyon çalışması planlandığı gibi geçen temmuzda tamamlanamadı. Caminin genel restorasyona alınacağı öğrenilirken medresenin dış duvarındaki metal kaplama yazılar tepkilere neden oldu.

Tarihi yarımada nasıl yapılaşmalı?

İSTANBUL tarihi misyonuyla turizmden büyük pay kapabilecek en önemli merkezlerindendir. İstanbul'a tarihi havayı veren yer ise; tarihi yarımada denilen alan Yedikule ve Kumkapı'dan başlayarak Sultanahmet'e kadar olan bölgedir.

Sultanahmet Köftecisi yurtdışında 60 yeni şube açacak!

Türkiye'nin asırlık Tarihi Sultanahmet Köftecisi, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şube açacak. Anlaşmaya göre şubelerde çalışanlar ise Türkiye'den gidecek.

Sultanahmet Köftecisi yurt dışında 60 şube açacak!

Tarihi Sultanahmet Köftecisi, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şube açacak. Anlaşmaya göre şubelerde çalışanlar ise Türkiye'den gidecek.

Sultanahmet Köftecisi Avrupa'da yeni şubeler açacak!

İstanbul'un asırlık markalarından Tarihi Sultanahmet Köftecisi, yurtdışı atağına kalktı. Şirket, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şubeyle yüzlerce Türk'e yurtdışında istihdam imkanı sağlayacak.

2000 yılında Sultanahmet'teki tarihi evler yardım bekliyormuş!

2000 yılında Sultanahmet'te, çoğu bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan ve koruma altına alınması gereken tarihi Türk evleri, devletten ve Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği'nin yardımını bekliyormuş.

sultanahmet tarihi Haberi

sultanahmet tarihi


İstanbul'un tarihî yapılarından Sultanahmet Camii için son teknolojik cihazlarla haritalama çalışması yapıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce görevlendirilen uzman bir ekibin yaklaşık 6 ay boyunca yaptığı çalışmalar sonucunda, caminin 30 metre kadar altına inildi. Cami altında Latin istilasıyla yıkılan tarihî hipodrom ile Daphne Sarayı kalıntıları bulundu. Caminin temelinde fay hattı bulunup bulunmadığı veya su giderlerinin tıkalı olup olmadığını belirlemek için yapılan yer altı haritalaması, Türkiye'de kentsel alan içinde bulunan tarihî yapı için gerçekleştirilen en kapsamlı arkeojeofizik çalışmalarından birisi niteliğinde. Hipodromun yaklaşık 370 metre uzunluğundaki güney duvarının bir kısmının Sultanahmet Camii avlusuna rastladığı, yapılan ölçümler neticesinde öne sürülmüştü. Cami avlusunun batısında, düzenli şekilde doğu-batı istikametinde ilerleyen kalıntının, hipodromun güney duvarıyla çakıştığı tespit edildi ve sonuç olarak bu kalıntının hipodroma ait olduğu belirlendi....