22 / 12 / 2024

Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultanahmet'te yer alan Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa sunuldu...



Sultanahmet'te bulunan tarihi Leman Esma Kasay Han'ı 120 milyon liraya satışa çıkarıldı. Sputniknes'te yer alan habere göre, satışla ilgili açıklama yapan Lüks Konut Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Ailenin çok hassas olduğu bir konu var. Yurt dışından gelecek taleplere ikinci üçüncü sırada bırakıyoruz. Burayı önce kendi kültür mirasımızı yaşatacak bir aileye vermek istiyoruz" diye konuştu.

Leman Esma Kasay Han'ı, Sultan 2. Abdülhamit döneminde padişahın doktorlarından Nuri Kenan Paşa tarafından 1800'lü yıllarda inşa ettirildi.

O dönemlerde Nuri Kenan Paşa burayı muayenehanesi olarak kullanıyordu. Sarayda doktorluk yaptığı zamanlardan arta kalan anlarında Kanlıca'da yer alan evinden çıkıp muayenehanesine gelen Nuri Kenan Paşa burada hastalarını ücretsiz olarak tedavi ediyordu.

Nuri Kenan Paşa bir zaman sonra muayenehanesini torunu Leman Esma Kasay'a hediye etti. Böylelikle muayenehanesinin yer aldığı han Leman Esma Kasay Han'ı olarak anıldı. İstanbul'un kalbinde bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerine komşu olan bina, Ayasofya'ya 70 metre, Yerebatan Sarnıcı'na 30 metre, Sultanahmet Camii'ne ise 100 metre uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca bina, tüm şehirlerin, Doğu Roma İmparatorluğu'na uzaklığının ölçülmesi amacıyla yaptırılan ve dünyanın merkezi olarak kabul edilen Milyon Taşı'nın da hemen yanında yer alıyor.

Nuri Kenan Paşa'nın varislerinin aldığı kararla Leman Esma Kasay Han satışa sunuldu. Tarihi han için 120 Milyon TL bedel isteniyor. Aile büyüklerinin satıştan tek isteği var o da, yeni alıcının bu handa yer alan kültürü ve tarihi koruması.

Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL ye satışa çıkarıldı!

'İstiyoruz ki bu kültür burada yaşatılsın'


Aile adına satışla ilgilenen Lüks Konut Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran Leman Esma Kasay Hanla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Aile büyüklerinin satış şartlarına değinen Başaran, "Bu konuda belirli kişilerle temasa geçtik. Ailenin çok hassas olduğu bir konu var. Ben paramı veririm ve buranın sahibi olurum şeklinde değil. Burası bir ülkenin değeri. Ülkemizin mirasını satıyoruz. Dünya mirası diyoruz. Yurt dışından gelecek taleplere ikinci üçüncü sırada bırakıyoruz. Çünkü burası Topkapı Sarayı gibi Ayasofya gibi Sultanahmet Camii gibi tarihi eserlerden bir tanesi. İstiyoruz ki bu kültür burada yaşatılsın. Ailenin en önemli önceliklerinden bir tanesi de bu. Ticaret ikinci, üçüncü planda kalıyor. Çok köklü ve bilindik bir ailenin bir kültür mirası inşallah aynı şekilde değer bulacak. Talepler oldu. Çinli bir dünya markası buraya geldi. Burasını bir şirket merkezi yapmak istedi. Biz onu askıya aldık. Bilindik bir Japon markası da teklif verdi ve onu da askıya aldık. Burayı önce kendi kültür mirasımızı yaşatacak bir aileye vermek istiyoruz. Tekliflerimizi yazılı teklif usulüyle alıyoruz. Teklifleri değerlendirirken de size geri döneceğiz deyip onları geri planda bıraktık" diye konuştu.

Başaran sözlerini şu şekild tamamladı:

"Burası 616 metrekare kapalı alanlı bir ticari bina. Baktığınızda sıradan bir gayrimenkul satışı gibi gözükse de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onaylı uluslararası bir firmaya teslim ettiğimizde buranın yaklaşık 2 katına yakın bir satılık değeri biçtiler. Mal sahibimiz buranın olması gereken rakamla satışa sunulmasını istedi. Doğru insana ulaşmak istedi. O yüzden satılık rakamımız 120 milyon lira."

Tarihi Türkiye Han icradan satışa çıktı!


Geri Dön