02 / 05 / 2024

Sultanbeyli mülk sorunu

Sultanbeyli mülk sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: "İlçede 22 hisseli parselde mülkiyet sorunu bulunurken, anlaşma çerçevesindeki hisse devri sonucunda parsel toplamının yüzde 63'ünün sorunu çözülmüş ve geriye kalan yüzde 37'lik kısmı da 2015 sonuna kadar çözülecek" dedi.

Çin'de boş mülk sayısı her geçen artıyor!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande'nin iflas iddialarına yönelik kaygılar devam ederken mülk sorunu baş gösterdi. Ülkede Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık gibi ülkelerin tüm nüfusuna yetecek kadar boş mülk bulunuyor. 

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

GYODER Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri semineri bugün!

GYODER'in Gayrimenkulde Etkin Yönetim: Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri başlıklı çözüm platformu bugün saat 14:00'te gerçekleşiyor.

GYODER Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri semineri 22 Ekim'de!

GYODER'in Gayrimenkulde Etkin Yönetim: Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri başlıklı çözüm platformu 22 Ekim Perşembe günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Mülk sahipleri ve kiracılar için neler değişiyor?

İş yeri kira sözleşmelerine yönelik 1 Temmuz 2020’ den itibaren yürürlüğe giren’ yasal düzenlemeler mükelleflerin aklında sorular bıraktı. İşte mülk sahipleri tarafından merak edilen 5 soru...

Esenyurt'ta tek mülkü konut olanlara aylık bin 500 TL yardım!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Esenyurt'ta yaşanan sel felaketine ilişkin, "Tek mülkü bir daire olup ve fiili olarak orada oturan 141 aileye çalışma bitinceye kadar 8 ay boyunca aylık bin 500 lira yardım yapacağız" dedi...

Devre mülk mağdurlarına özel yasa talebi! 

Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Bayçelebi, en az 700 bin kişinin mağdur halde olduğu devre mülk sistemi için özel yasa çıkarılması yönünde açıklamalarda bulundu...

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı iddiası!

Yalova'da devre mülk satın alacaklarını dolandırdıklarını söyleyen 21 kişi gözaltına alındı. Devre mülklerin satışının yapıldığı örgütle ilgili çalışmalar başlatıldı.

Ucuza mülk sahibi olmak isteyenlere icradan satılık fırsatlar!

Basın İlan Kurumu tarafından icra ilanları yayınlanıyor. Ucuza mülk sahibi olmak isteyen binlerce kişi icradan satılık ilanları araştırıyor. İşte icradan satılık fırsatlar...

Sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda vatandaşların emlak vergisi ödememesini sağlayarak tasarruf ettiriyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil olabiliyor mu? 

Elon Musk: Tüm mülkümü satıyorum!

Tesla'nın kurucusu olan Elon Musk sosyal medya hesabından tüm mülkünü satacağını ifade eden tweetler attı.

Devlet 3 ay stopaj almasın, mülk sahipleri kirada yüzde 50 indirim yapsın!

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kapatılan işletmelere kira desteği verilmesi gerektiğini dile getirdi. Çetin, "Devlet 3 ay stopaj almayacak, mülk sahipleri kiradan yüzde 50 feragat edecek. Bu, psikolojik olarak büyük bir rahatlamaya neden olur" dedi...

Mobilya üreticilerinden mülk sahiplerine kira desteği çağrısı!

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal yaptığı açıklamada mülk sahiplerinden belirli bir süre kira talep etmemelerini beklediklerini dile getirdi.

Sultanbeyli mülk sorunu Haberi

Sultanbeyli mülk sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki mülkiyet sorununun yıl sonuna kadar çözüme kavuşturulacağı açıklandı.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 1990'lardan beri artan düzensiz yerleşim nedeniyle kullanıcısı olmayan hisseli arazilerin mülkiyet sorununun çözümü için Bakanlar Kurulu kararıyla Çevre ve Şehircilik ile Maliye Bakanlığının yetkilendirildiği anımsatılarak, Güllüce'nin talimatıyla ilçede yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren mülkiyet probleminin çözüme kavuşturulacağı belirtildi.


Güllüce'nin başkanlığında, Çevre ve Şehircilik, Maliye ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü ve Sultanbeyli Belediye Başkanlığından çok sayıda üst düzey bürokrat ve mal sahiplerinden oluşan heyetin katılımıyla toplantı gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, bir kısım alanda tapu devri yapıldığı, kalan alanlarla ilgili çalışmaların da kısa zamanda tamamlanacağı vurgulandı.


Çözüm için yapılması gerekenler ve tapu devriyle ilgili taraflar arasında "mutabakat zaptı" imzalandığına işaret edilen...