17 / 05 / 2024

sultanbeyli tapulu evler

sultanbeyli tapulu evler

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: "Ben 13 parsel daha imzaladım. Sultanbeyli'de bir vatandaşın elinde çok büyük bir oranda ortak kullanım alanları tapusu var. Bu ortak kullanım alanları tapusu belediyenin eline geçmedikçe o da tapu veremiyor."...

Sultanbeyli’deki tepetaklak evler görenleri şaşkına çeviriyor!

İstanbul'un Sultanbeyli bölgesinde inşa edilen bir alışveriş merkezinin açık otoparkında ziyarete açılan ‘tepetaklak’ adı verilen evler, görenleri şaşkına çeviriyor.

Sultanbeyli Engin Evler Sitesi teslim tarihi!

Sultanbeyli Engin Evler Sitesi teslim tarihi Mayıs 2017 olarak belirtiliyor. Menta Yapı projesi Engin Evler Sultanbeyli'de 3 blokta 36 konut yer alıyor...

Engin Evler Sultanbeyli'de 300 bin liraya 2+1!

Menta İnşaat'ın projesi Engin Evler Sultanbeyli'de 2+1 dairelerin fiyatları 300 bin liradan başlıyor. Engin Evler Sultanbeyli projesinde teslimlerin Mayıs 2017 yılında yapılması planlanıyor...

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri!

Arsa tapulu evler, henüz inşaatı başlamamış veya inşaat çalışmaları bitmesine rağmen kat mülkiyeti alınmamış evler oluyor. Peki, arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri nelerdir?

Arsa tapulu ev nasıl satılır?

Ev tapuları, inşaat sürecine bağlı olarak kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya arsa tapulu olabiliyor. Arsa tapulu evler, evin tapusu değil; evin isabet ettiği arsanın tapusu oluyor. Peki, arsa tapulu ev nasıl satılır?

Kentsel dönüşümde toprak tapulu evler ne olacak?

Ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılar kentsel dönüşümde yıkılıyor. Peki, Kentsel dönüşümde toprak tapulu evler ne olacak?

Kentsel dönüşüm arsa tapulu evler!

Üzerinde çatılı bina olan ve riskli yapı grubuna giren taşınmaz mallar 6306 sayılı Afet yasasından yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüme arsa tapulu evler de dahil mi?

Toprak tapulu ev alınır mı?

Toprak tapulu ev, inşaat çalışmaları tamamlanmasına rağmen belediyeden iskan alınmamış ya da iskanı verilmemiş evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, toprak tapulu ev alınır mı? Alınırsa ne olur?

Arsa tapulu ev alınır mı?

Arsa tapulu evler, henüz inşaat çalışmaları tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesini tamamlamamış yapılardaki bağımsız bölümlere deniyor. Peki arsa tapulu ev alınır mı?

Arsa tapulu ev ne demektir?

Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre irtifak hakları kurulabiliyor. Bu aşamada karşımıza arsa tapulu evler çıkıyor. Peki, arsa tapulu ev ne demektir?

Hayat Sultanbeyli'de yüzde 1 KDV imkanı!

2+1'den 5+1'e uzanan geniş daire seçeneği bulunan projede evler ve tapular hemen teslim ediliyor. Hayat Sultanbeyli'de 2+1 dairelerin fiyatı 185 bin liradan başlayıp, yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Sultanbeyli Menta Alyans'ta teslimler ne zaman?

İnşaatına geçtiğimiz Nisan ayında başlanan Sultanbeyli Menta Alyans projesinde toplam 96 konut yer alıyor. Projede evler 12 katlı iki blok halinde yükseliyor

sultanbeyli tapulu evler Haberi

sultanbeyli tapulu evler


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, son dönemde arazileri rağbet gören Sultanbeyli ilçesindeki tapu konusuna ilişkin bir soru üzerine şu bilgileri verdi:


"Ben 13 parsel daha imzaladım. Sultanbeyli'de bir vatandaşın elinde çok büyük bir oranda ortak kullanım alanları tapusu var. Bu ortak kullanım alanları tapusu belediyenin eline geçmedikçe o da tapu veremiyor. Bu yüzden Milli Emlak'la sayın müsteşarın ve Maliye Bakanının uzun çalışmaları sonucunda bir prensip anlaşması oldu.


Şimdi Bakanlık olarak Milli Emlak'a talep ediyoruz, bu arsaları veriyor. Biz o arsaları belli bir ekspertize ederek, değerlendirme yaparak, ondan aldığımızla bizim vereceğimizin değerlendirmesini yaparak takas halinde yapacağız. Onlar Sultanbeyli Belediyesinin, dolayısıyla vatandaşın tapusuna dönüşecek ama 13 parseli yeniden talep ettik. Aşağı yukarı yüzde 70'lere geldi bu oran, belki daha fazla."...