19 / 05 / 2024

sulukule suriyeliler

sulukule suriyeliler

İstanbul'da Sulukule'de Fatih Belediyesi ve TOKİ tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi ile yapılan yeni evlere Suriyeli göçmenler yerleşiyor. Sulukuleliler borçlarını ödeyebilmek için evlerini kiraya veriyor...

Suriyeliler briket evin hayaliyle yaşıyor!

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına sığınan Suriyeliler briket evlerinin inşa edileceği günü bekliyor.

İstanbul Örnektepe ve Sulukule'de mahalle evleri açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinden biri olan mahalle evlerinin ilk ikisi Beyoğlu Örnektepe ve Fatih Karagümrük Sulukule'de açıldı. 

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Sulukule'ye 12 yıl sonra iptal kararı!

Kentsel dönüşüm sürecinde tamamen yıkılan Sulukule'de Roman vatandaşların yaşıyuordu. Bu süreçte açılan davalardan biri geçen ay sonuçlandı. Yenileme projesine ikinci kez iptal kararı veren mahkeme başvurucuları haklı buldu...

Suriyeliler Türkiye'de inşaat şirketi kuruyor!

Türkiye’de ticari faaliyet gösteren Suriyeliler, Türk iş adamlarıyla ortaklık arıyor. Gayrimenkul, ithalat-ihracat, tarım, inşaat, gıda, tekstil, turizm, eğitim gibi alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli işadamları Türkiye'de şirket kuruyor.

Türkiye'deki Suriyeliler en çok Almanya'ya yerleşti!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, geçen yıl hem "genel yerleştirme" hem de "birebir" prosedürü kapsamında Türkiye'den çıkış yapan geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler en fazla Almanya'ya yerleşti. 

Osmanbey'de boş kalan dükkanları Suriyeliler doldurdu!

Osmanbey'in caddeler dolamaya başladı. Bölgede boş kalan dükkanları Suriyeliler kiraladı. Suriyeliler'in piyasayı değerlendirmesine karşın esnaf rahatsız.

Suriyeliler Türkiye'de Şubat ayında 159 şirket kurdu!

Türkiye’de Şubat ayında kurulan 409 yabancı sermayeli şirketin 159’unu Suriyeliler kurdu. 2016 yılında ise kurulan şirketlerin yüzde 40'ı Suriyelilere aitti.

Suriyeliler, Türkiye'de 5,5 yılda 5 bin şirket kurdu!

TOBB verilerine göre, Suriyeliler 5,5 yılda toplam 4 bin 963 şirket kurdu, 700 milyon lirayı aşan yatırım yaptı.

Kentsel dönüşüm, Sulukule'yi ikiye böldü!

Kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği taraftaki lüks konutlarda yaşayan Suriyeliler, demir bir kapı aracılığıyla, Romanların yaşadığı taraftan izole ediliyor.

Çadır kamplardaki Suriyeliler korunaklı evler inşa ediyor!

Savaş nedeniyle evlerini terk edip güvenli bölgelerdeki çadır kamplara sığınan Suriyeliler, yaklaşan kış öncesi soğuktan korunmak umuduyla taş, kerpiç ve çinko levhalardan evler inşa etmeye başladı.

Kahramanmaraş'ta Suriyeliler konteyner kente taşınıyor!

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Kahramanmaraş'ta 4 yıl önce çadır kente yerleştirilen Suriyeliler, inşası büyük oranda tamamlanan 25 bin kişilik konteyner kente taşınmaya başladı.

Suriyeliler Türkiye’de 5 bin şirket kurdu!

Suriyeli işadamlarının Türkiye’de yatırım iştahı hız kesmiyor. 5 yıldan fazla süren savaşın biteceğinden umudunu kesen Suriyeliler, Türkiye’de 5 bin şirket kurarak Almanları bile solladı. Suriyelilerin kurdukları şirketlerin başında inşaat ve emlakçılık geliyor.

sulukule suriyeliler Haberi

sulukule suriyeliler
İstanbul'da Sulukule'de Fatih Belediyesi ve TOKİ tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi ile yapılan yeni evlerde, Suriyeli göçmenler kalıyor. Radikal gazetesinden Elif İnce'nin haberine göre, emlakçılar, Suriye'den kaçan göçmenlerin Fatih'e akın ettiğini ve orada yer kalmayınca kendilerinin göçmenleri buraya getirdiklerini söylüyor. Kentsel dönüşüm projesiyle hem yerlerinden olan hem de yüzbinlerce lira borçlanmış olan Sulukuleliler de borçlarını ödeyebilmek için evlerini kiraya veriyor.


Sol...