14 / 05 / 2024

Suriyeliler briket evin hayaliyle yaşıyor!

Suriyeliler briket evin hayaliyle yaşıyor!

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına sığınan Suriyeliler briket evlerinin inşa edileceği günü bekliyor.



Suriye'de Beşşar Esed rejiminin Hama'nın doğu kırsalındaki el Hamra köyüne düzenlediği saldırılar neticesinde evini terk ederek Türkiye sınırı hattındaki Ebu Fida kampında yaşamaya başlayan Suriyeliler briket evlerini bekliyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; çadırlarda yaşayan siviller kış soğuğuna karşı koruma sağlayamıyor.

Türkiye sınırı hattındaki Ebu Fida kampına yerleşen Nura Kaoud,çadırda yaşayan ailelerin şahsi alanları, yıkanacak ve misafir ağırlayacak yerlerinin olmadığını ifade etti. Kaoud, "Yardımseverlere çağrıda bulunuyoruz. Bizi bu çilelerden, çadırlardan ve çamurdan kurtarın. Briket evlere taşıyın." çağrısında bulundu.

Suriyeliler briket evin hayaliyle yaşıyor!

Kaoud, "Briket evlere taşınırsak hayatımız çok değişecek. Evimiz olur, yerleşip soğuktan korunuruz ve bu çileden kurtuluruz." şeklinde konuştu.

Ebu Fida kampı sakini Frou Ebu Cesim de "Kampta 360 aile yaşıyor. Sağanak yağışlarda çamurdan kimse hastaneye gidemiyor. Sivil toplum kuruluşlarından ve Türk yetkililerden bu ailelerin çadırlarını briket eve dönüştürme talebinde bulunuyoruz." dedi.


Süleyman Soylu, İdlib'de inşa edilen briket evleri inceledi!


Geri Dön