29 / 04 / 2024

Suma Chakrabarti

Suma Chakrabarti

"Türkiye, 2017 yılında da bizim için 1 numara olacak" diyen Avrupa İmar ve Kalkınma Başkanı Suma Chakrabarti, geçen yıl 1.9 millyar Euro ile en fazla yatırımı Türkiye’ye yaptıklarını ifade etti.

İslambul İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İslambul İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 3 milyon TL sermaye bedeli ile Mazhar Iqbal, Samıa Ishfaq, Sumaıra Tarıq ve Zafar Iqbal ortaklığında kuruldu.

Türkiye’de V şeklinde bir ekonomik iyileşme olacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Chakrabarti, "Bu yıl EBRD’nin faaliyet gösterdiği her piyasada daralma söz konusu. Türkiye’de ve faaliyette olduğumuz bazı ülkelerde V şeklinde bir iyileşmenin olacağına inanıyorum" dedi.

Kilis Suma Fabrikası 3 milyon TL'ye yıkılacak! 

Kilis Suma Fabrikası’nda dezenfektan ve kolonya üretiminde kullanılan etil alkolü üretebilecek 16 tesis bulunuyor. Fakat fabrika için yıkım kararı verildi. Yıkım işi 3 milyon TL bedel ile yapılacak...

Suma Seyahat Turizm Organizasyon ve Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Suma Seyahat Turizm Organizasyon ve Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Abubaker M. Turkıy ve D. Mehmet Hayri Ersan tarafından tarafından kuruldu.

Suma Chakrabarti: Param olsa Türkiye’ye yatırırım!

Yabancı yatırımcıların sık sık kapısını çalarak ‘Nereye yatırım yapalım’ dediğini anlatan EBRD Başkanı Chakrabarti, "Yabancılar sorduğu zaman ‘Param olsaydı kesinlikle Türkiye’ye yatırım’ diyorum. Türkiye’ye güveniyoruz" dedi...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 1 milyar euro yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Suma Chakrabarti, yıl sonuna kadar Türkiye'de 1 milyar euro yatırım amaçladıklarını ifade etti.

EBRD'den Türkiye'ye yatırım vaadi!

"EBRD Başkanı Suma Chakrabarti: Türkiye'ye tamamen ve uzun vadeli olarak bağlıyız. Hiç kimsenin aklında EBRD'nin Türkiye'deki ilerleyişine ilişkin bir şüphe olmasın Türkiye'ye son 10 yıl içerisinde yaklaşık 11,5 milyar avronun üzerinde yatırım yaptık.''dedi.

EBRD en çok yatırımı Türkiye'ye yapıyor!

İstanbul’a yeni bir anlaşma imzalamak için gelen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti en fazla yatırım yaptıkları ülkenin Türkiye olduğunu belirtti..

Avrupa İmar Bankası, Türkiye Varlık Fonu şirketleriyle çalışacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Sir Suma Chakrabarti, Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyerek, Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki şirketlerle çalışabileceklerini belirtti.

Suma Chakrabarti: Türkiye bu yıl bizim için 1 numara olacak!

"Türkiye, 2017 yılında da bizim için 1 numara olacak" diyen Avrupa İmar ve Kalkınma Başkanı Suma Chakrabarti, geçen yıl 1.9 millyar Euro ile en fazla yatırımı Türkiye’ye yaptıklarını ifade etti.

Somsom Gayrimenkul ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Somsom Gayrimenkul ve Turizm Ticaret Limited Şirketi, Sumaıa Chıkh Bouzan ve Anas Chıkh Hasan ortaklığıyla 300 bin TL sermaye ile 27 Temmuz'da Fatih, Akşemsettin Mahallesi'nde kuruldu.

Suma Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suma Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Uğur Adıgüzel tarafından 100 bin TL sermaye ile 27 Nisan'da Beykoz, Göztepe Mahallesi, Palmiye Caddesi, Göksu Evleri'nde kuruldu.

Kilis'te kavşak çalışmaları tamamlandı!

Kilis Belediyesi tarafından trafik akışını rahatlatılması amacıyla başlatılan kavşak çalışmaları tamamlandı. Kilis’te Tekel Suma Fabrikası karşısında bulunan İnönü Kavşağı ve Hacı Cümbüş Cami kavşağı tamamlanarak, yeni görünümüne kavuşturuldu.

Suma Chakrabarti Haberi

Suma Chakrabarti

Avrupa İmar ve Kalkınma Başkanı (EBRD) Suma Chakrabarti, banka olarak 2016 yılında Türkiye’de 43’ten fazla projeye 1.9 milyar euro yatırım yaptıkları belirterek, “Türkiye’de bugüne kadar toplam 7 milyar euronun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Türkiye bizim yıllık ticaret hacmi ve yatırım portföyümüz açısından operasyon yürüttüğümüz en büyük ülkedir. Türkiye bizim için bu yıl da 1 numara olacak” dedi. 

EBRD’nin Londra’daki merkezinde bir grup Türk gazetecinin sorularını yanıtlayan Chakrabarti, Türkiye’nin EBRD açısından çok önemli bir role sahip olduğunu söyledi. 


EBRD’nin 1991 yılından bu yana dünya genelinde 4 bin 500’ün üzerinde projeye 110 milyar euro  finansman sağladığını vurgulayan Chakrabarti, “Geçen yıl 9.4 milyar euroluk toplam yatırımlarımızın 1.9 milyar eurosunu yani yüzde 20’sini Türkiye’ye yaptık. Türkiye’ye yaptığımız tüm projelerde başarılı olduk. Türkiye’nin potansiyeli yüksek, ekonomisi güçlü....