02 / 05 / 2024

Sümela Manastırı 1 yıl kapalı

Sümela Manastırı 1 yıl kapalı

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda yapılacak çalışmalar nedeniyle manastırın 22 Eylül'den itibaren bir yıl ziyarete kapatılacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresini 4 saatten 1,5 saate düşürüleceğini açıkladı.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

ŞOK Market çılgın kampanyasını duyurdu: Dijital Yağsız Fritöz 1.599 TL, Onvo Airfryer Manuel 1.649 TL'ye satılacak!

ŞOK Market haftanın indirimli ürünlerini açıkladı. İndirim kapsamında  Dijital Yağsız Fritöz 1.599 TL, Onvo Airfryer Manuel 1.649 TL'ye satılacak. İşte ŞOK aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

ŞOK’ta A’dan Z’ye indirim! TV ünitesi 799 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, inverter klima 14 bin 299 TL’ye düştü!

ŞOK, büyük ilgi gören indirim kampanyasını bugün sonlandırıyor. Buna göre TV ünitesi 799 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, inverter klima 14 bin 299 TL’ye düştü. İşte 29 Ağustos Salı ŞOK fiyat listesi...

ŞOK’ta Domestos çamaşır suyu 59,95 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, dana sucuk 99,90 TL’ye düştü!

ŞOK Market, 23 Ağustos-29 Ağustos tarihleri arasında hangi ürünlerin indirime gireceğini belirledi. Bu doğrultuda, Domestos çamaşır suyu 59,95 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, dana sucuk 99,90 TL’ye düştü. İşte 25 Ağustos Cuma ŞOK fiyat listesi...

Airfryer yağsız fritöz 1.459 TL'ye, akıllı robot süpürge 6.899 TL'ye buharlı ütü 349 TL'ye düştü! ŞOK market kataloğu!

ŞOK 27 Mayıs 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Airfryer yağsız fritöz 1.459 TL'ye, akıllı robot süpürge 6.899 TL'ye buharlı ütü 349 TL'ye düştü. 

McDonald’s’tan doyuran haber! 1 menü alana 1 menü bedava günleri başladı

McDonald’s’tan kaçırılmayacak fırsat… 15 Ekim 2022 tarihine kadar 1 menü alana 1 menü bedava kampanyası başladı. Fast food deyince dünyada ilk akla gelen markalardan biridir McDonald’s… Şimdi öyle bir kampanya haberi duyurdu ki kaçacak gibi değil. 1 Eylül’de başlayan bir menü alana bir menü bedava k

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Didim’deki Manastır Koyu'nun yapılaşma hakkı artırıldı mı? 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, son günlerde sık sık gündeme gelen Didim’deki Manastır Koyu ile ilgili bazı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Manastır Koyu'ndaki inşaata bölge halkından tepki!

Marmara Adası'nda bulunan Manastır Koyu'nda devam eden inşaat, bölge halkının tepkisine neden oldu. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, söz konusu koydaki inşaatı kaleme aldı.

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Sümela Manastırı 1 yıl kapalı Haberi

Sümela Manastırı 1 yıl kapalı

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda yapılacak çalışmalar nedeniyle manastırın 22 Eylül tarihinden itibaren bir yıl ziyarete kapatılacağını bildirdi.


Kansız, kültür ve tabiat varlığı açısından Sümela Manastırı'nın dünyaya mal olduğunu, manastırda kaya ıslahlandırma projesi yapılacağını ve ziyaretçiler için olası tehlikelerin önleneceğini ifade etti.


Çalışmalar kapsamında kaya yüzeylerinde tespit ve taramaların yapılacağını anlatan Kansız, "Konuyla ilgili olarak yapılacak çalışmalar 22 Eylül tarihinden itibaren başlayacak ve bir yıl süreyle devam edecek. Bu nedenle Sümela Manastırı bu süre içerisinde ziyarete kapalı olacak. Yapılacak çalışmalar sonucunda manastır turizme daha nice yıllar katkı sağlayacak" diye konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanlığının müze ve ören yerlerine yapılan ziyaretlerde insan sağlığına ve can güvenliğine öncelik tanıdığını vurgulayan Kansız, "Yapılacak çalışmalar sonucunda Sümela Manastırı...