30 / 04 / 2024

sundurma

sundurma

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, OSB'lerde yönetimlerle sanayicileri karşı karşıya getiren sundurma sorununu çözdü. Yeni yönetmelikte tanımı yapılan sundurma, belli kriterlere bağlanarak yasal hale getirildi.

Revak nedir?

Revak nedir? Mimaride kullanılan revak ne işe yarıyor? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yapı yaklaşma mesafesi ihlali meclis gündeminde!

Yapı yaklaşma mesafesini ihlal eden sundurma, pergola ve tentelere yönelik bir düzenleme çalışması bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Can Dündar'ın villasındaki kaçak bölümlerin yıkımında son gün!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak bölümlerinin yıkımında sona gelindi. Pergola, sundurma, çardak ve havuzun ardından bahçe duvarıyla beraber yıkımın tamamlanacağı ortaya çıktı.

Can Dündar'ın Bodrum'daki kaçak villası yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımı bugün de sürdürüldü. 

Can Dündar'ın villasının kaçak bölümlerinin yıkımına başladı!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımıyla ilgili çalışmalara başlandı. Muğla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tahliye için gönderilen ihbarname sonrasında yıkımı, Dündar'ın kendisinin yaptırdığı tespit edildi.

Gemlik'te tek katlı kafe için imar barışı başvurusu yapıldı!

Bursa Gemlik'te önünde sundurma bulunan tek katlı kafe için, '3 katlı yapı' gibi gösterilip imar barışı başvurusu yapıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Bilecik Pazaryeri'nde Hanımlar Lokali inşa edilecek!

Bilecik Pazaryeri ilçesinde yapımı planlanan Hanımlar Lokali için ihale düzenlenecek. Hanımlar Lokali 450 metrekarelik taban alanlı, 300 metrekare asma kat, 130 metrekare sundurma toplam 880 metrekare olması planlanıyor.

İzmit Cedit Mahallesi'ndeki kaçak yapılar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor. Cedit Mahallesi’nde kaçak olarak yapılan sundurma belediye ekiplerince yıkıldı.

OSB'lerde sundurmaya izin çıktı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, OSB'lerde yönetimlerle sanayicileri karşı karşıya getiren sundurma sorununu çözdü. Yeni yönetmelikte tanımı yapılan sundurma, belli kriterlere bağlanarak yasal hale getirildi.

Pendik'te tehlike oluşturan balkonlar yıkıldı!

Herhangi bir riske karşı binanın altındaki kaldırımın üzerine korunaklı bir sundurma inşa eden Belediye, bina sahibinin belirtilen vakitte balkonları yıkmaması üzerine kendi ekipleriyle balkonları yıkarak olası bir tehdidi ortadan kaldırdı.

Mersin'de şiddetli yağmur meyve-sebze halini yıktı!

Mersin'de yaklaşık 15 dakika etkili olan şiddetli yağış, mevye-sebze halinde 12 dükkanın sundurma çatısını çökertti. İtfaiye ekipleri, çatının altında kalan araçları kurtarmak için çalışma başlattı.

1971 yılında binalarda balkon safası tarihe karışmış!

İmar ve İskan Bakanlığı bütün illere gönderdiği birer genelge ile, 17.7.1991 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, binalarda balkon, cumba, teras ve sundurma gibi çıkmaların yapılması yasaklanmış.

Gebze'de İflas Dairesi'nden 14 milyon 842 bin 254 TL'ye satılık fabrika!

Kocaeli Gebze'de imalathane binası, ambar binası, idari bina ve sundurma yer alan fabrika binası İstanbul 3. İflas Dairesi tarafından 22 Ağustos 2014 tarihinde ihaleye çıkıyor.

Künye Metal 2013'te üretiminin yüzde 40'ını ihraç etti!

Künye Metal, inşaat sektörüne yönelik endüstriyel tesisler, depo ve sundurma yapıları, alışveriş merkezleri, endüstriyel tanklar, makina ekipmanları başta olmak üzere çelik konstrüksiyon yapı sistemlerinin proje, imalat ve montajını yapıyor...

sundurma Haberi

sundurma


OSB Uygulama Yönetmeliği'nde 41 maddelik değişikliğe gidildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi, önemli değişiklikler içeren yönetmelikle; OSB'lerin en önemli sorunları arasında yer alan ve kaçak olarak nitelendirilen sundurmalara sınırlamalar getirilerek resmileştirildi. Yönetmeliğe eklenen yeni hükümle yasallaştırılan sundurmalar, "Yağmurdan, güneşten ve rüzgârdan korunmak için binaya bitişik olarak hafif malzemeden yapılan bölme duvarları olmayan, üç tarafı açık olarak konsol şeklinde yapılan örtülerdir" şeklinde tanımlandı. Sundurmaların çevre yeşili ve 5 metrelik ring yolunun üzerinde yer alamayacağı kaydedildi. 


Huzur hakkı üst limitine düzenleme


Yeni yönetmelikle, müteşebbis heyet, yönetim ve denetim kurulu üyelerinden kamu personeli olanlara toplantı başına ödenen huzur hakkı, diğerlerine ödenen aylık ücret üst limiti kaldırıldı. 

Değişiklikten önce asgari ücretle sınırlı olan huzur hakları ve ödenecek ücretin...