30 / 04 / 2024

Künye Metal 2013'te üretiminin yüzde 40'ını ihraç etti!

Künye Metal 2013'te üretiminin yüzde 40'ını ihraç etti!

Künye Metal, inşaat sektörüne yönelik endüstriyel tesisler, depo ve sundurma yapıları, alışveriş merkezleri, endüstriyel tanklar, makina ekipmanları başta olmak üzere çelik konstrüksiyon yapı sistemlerinin proje, imalat ve montajını yapıyor...



İnşaat sektörüne yönelik endüstriyel tesisler, depo ve sundurma yapıları, alışveriş merkezleri, endüstriyel tanklar, makina ekipmanları başta olmak üzere çelik konstrüksiyon yapı sistemlerinin proje, imalat ve montajını yapan Künye Metal, ihracattaki ağırlığını artırıyor. 2013 yılında yurtdışına açıldıklarını belirten Künye Metal Yönetim Kurulu Başkanı Can Sönmez, üretimlerinin yüzde 40'mı ihraç ettiklerini dile getirdi. Geçen yıl makine parkı ve üretimlerini de iki katına çıkardıklarını bildiren Sönmez, "2014'te de büyümeye devam edeceğiz. Ülkemizde seçim dönemleri sanayici açısından sıkıntılı geçer. Önümüzde de cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ama yine de hızımızı kesmeden üretimimize devam edeceğiz" diye konuştu. 


Güvenlik için gereken hiçbir şeyden ödün vermeyeceklerini vurgulayan Can Sönmez, ISO 9001 Kalite Belgesi, kaynak sertifikaları ve birçok eğitim planı ile sürekli kendilerini yenilediklerini kaydetti. Avrupa ülkelerinin, yurtdışı pazarında Türkiye'ye göre oldukça önde olduklarına dikkat çeken Sönmez, "Yabancı firmalar, kalite ve güvenlik için hiçbir şeyden ödün vermiyor. Biz de Avrupa'nın kalite ve güvenlik sitemini ülkemizde gerçekleştiriyoruz. Avrupa'ya yaptığımız ürün kalitesini Türkiye'de uyguluyoruz" şeklinde konuştu. 


Yeni endüstriyel tesisler için çeliğin artık vazgeçilmez bir konumda olduğunun altını çizen Sönmez, "Çelik şu anda betonun önüne geçti. 


Konutlarda da kullanılan çeliğin yıllar sonra dünyada önemi gittikçe artacak. Dünyada deprem ve afetler olduğu sürece uzun ömürlü olması, dayanımı ve estetiğiyle çeliğin, hak Wv ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz" dedi. Sönmez, çek yasasının kabul edilmesi ve bankaların da buna ön ayak olması ile rekabetin eşit şartlarda yapüamamasınm sektörde sıkıntı yarattığım söyledi. 


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön