30 / 04 / 2024

sur dibi kentsel dönüşün

sur dibi kentsel dönüşün

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında imzalanan ön protokol gereği, tarihi sur diplerinde bulunan 143 gecekondu için konut yapılacak.

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Sur Yapı Antalya’da 1032 konut daha sahipleriyle buluşuyor!

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak dikkat çeken Sur Yapı Antalya’da 1032 konut daha sahipleriyle buluşuyor. 

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Kentsel dönüşüm için acele edilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirerek kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Sur Yapı'dan İstanbul'a 3 yeni proje!

Sur Yapı, Antalya'da 8 milyar liralık yatırım tutarıyla içinde 19 bin ünite ve 11 bin meyve ağacının olduğu kentsel dönüşüm projesi inşa ediyor. Bunun yanı sıra, Sur Yapı, İstanbul'da da 3 yeni proje hayata geçirecek...

Yeni teşviklerle kentsel dönüşüm hızlanacak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşümde şubat ayında iki önemli karara imza atıldığını hatırlatarak, getirilen yeni teşviklerle kentsel dönüşümün hız kazanacağını söyledi. 

Diyarbakır Sur'da 700 bin TL'ye turistik villa satışı!

Diyarbakır Sur'da 5 yıl önce başlatılan kentsel dönüşümde, sivil mimari örneklerinin yıkılarak yerine yapılan betonarme yapılar 'lüks' ibaresiyle satılıyor.

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde Silverline kalitesi!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini Antalya Kepez’de 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yükselten Sur Yapı, Silverline Ankastre kalitesini seçti...  

Sur Yapı Antalya'ya Türkiye’nin En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi ödülü!

Sur Yapı’nın Antalya’da inşa ettiği örnek akıllı dönüşüm projesi Sign of the City Awards'ta devam eden kentsel dönüşüm projelerinde “En İyi Kentsel Dönüşüm” projesi seçildi...

Sur Yapı Antalya’ya uluslararası ziyaret!

Sur Yapı'nın hayata geçirdiği, Türkiye’nin en iyi kentsel dönüşüm projesi olan Sur Yapı Antalya Projesi, dünya çapında herkes tarafından ziyaret ediliyor. Proje en son Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye 11 ülke ve KKTC’den üst düzey ülke temsilcileri tarafından ziyaret edildi...

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Sur Yapı’dan ‘Her Yeni Ev Yeni Bir Yolculuk’ kampanyası!

Bölgesine değer katan projelere imza atan Sur Yapı, 12 konut projesi ve Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Antalya projesini kapsayan yeni kampanya başlattı. Kampanyada cazip fırsatlar sunuluyor.

sur dibi kentsel dönüşün Haberi

sur dibi kentsel dönüşün

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş yaptığı açıklamada, 2006 yılında hazırladıkları stratejik planında esas aldıkları uygulamalardan bir tanesinin de kültürel doğal mirasa sahip çıkma olduğunu belirtti.

Tarihi mirasın en önemli özelliğinin de tarihi Sur bölgesinin hem inanç hem kültür turizmine açılmasına yönelik çalışma olduğunu kaydeden Çağdaş, bu nedenle ilk etapta İçkale ve Hz. Süleyman Camisi'nin civarındaki gecekonduları temizlemeye yönelik bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

Bölgede bulunan 143 gecekondunun boşaltılması ve burada yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla TOKİ ile ön protokol imzaladıklarını kaydeden Çağdaş, protokol kapsamında TOKİ ile ortaklaşa bir komisyon kurulduğunu ve komisyonun çalışmalara başladığını ifade etti. Çağdaş, şöyle dedi:

"Boşaltılacak alanda...