28 / 04 / 2024

sur içi istanbul surları

sur içi istanbul surları

2 Haziran 1932 tarihli Akşam Gazetesi’nde yer alan haberde İstanbul Surları’nın harap olduğunu, surların büyük kısmının tarihi kıymet taşımadığını bu hisarların yıkılarak taşlarından istifade edilmesinin en doğru olduğunu yazmışlar.

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Ahmet Pınarbaşı, Ayhan Aydın, Hüseyin Demir ve Murat Selçuk ortaklığında kuruldu.

O rakamlar belli oldu: Türkiye'nin yüzde 18'i İstanbul'da yaşıyor!

Resmi olarak açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mega kent İstanbul'un nüfusu geçen seneye göre 378 bin 448 kişi arttı.

Değerli konut vergisi tahsilatının yüzde 90.5’i İstanbul'dan!

Değeri 5 milyon 227 bin TL üzerinde olan taşınmazlar için uygulanan değerli konut vergisinde ilk ödemeler başladı. Açıklanan rakamlara göre; ülke genelinde değerli konut vergisi tahsilatının yüzde 90,5'i İstanbul'dan yapıldı.

Sur Yapı'dan İstanbul'a 3 yeni proje!

Sur Yapı, Antalya'da 8 milyar liralık yatırım tutarıyla içinde 19 bin ünite ve 11 bin meyve ağacının olduğu kentsel dönüşüm projesi inşa ediyor. Bunun yanı sıra, Sur Yapı, İstanbul'da da 3 yeni proje hayata geçirecek...

Murat Kurum: Sur içerisinde yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sur'da boş alan olsa dahi yapmış olduğumuz 506 konut, tescilli 347 adet yapı dışında hiçbir şekilde Sur içerisinde yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Yozgat Valiliği, İstanbul Fatih’teki binasını satışa çıkardı!

Yozgat Valiliği 700 kilometre uzaklıkta yer alan İstanbul Fatih’teki binasını satışa çıkardı.

İzmir'i İstanbul gibi yapmayalım!

Mistral Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, “İstanbul’daki yaşamın zorlukları İzmir’e ilgiyi artırdı. Ancak İzmir’i de İstanbul gibi yapmamak lazım. İzmir cazibesini koruyacak." dedi...

Son 1 yılda 416 bin 587 kişi İstanbul'a göç etti!

2017 yılında Türkiye genelinden 416 bin 587 kişi İstanbul’a göç ederken, en çok göç 17 bin 740 kişiyle Ankara’dan oldu.

Vakıf eserleri Suriçi İstanbul mahallelerinin oluşumunda etkili!

'Suriçi İstanbul mahallelerinin oluşumunda vakıf eserlerinin rolü' başlıklı konferansında Yrd. Doç. Dr. Köse İstanbul'un fethinden sonra şehrin vakıf eserleriyle yeniden imar edildiğini ifade etti. 

Sur İçkale'nin restorasyonu tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan İçkale'nin restorasyonunu tamamladı.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesinde göçük meydana geldi!

Çapa'daki İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi yerleşkesinde meydana gelen göçükte bir işçi toprak altında kaldı.

TOKİ Sur için sosyal alanlar oluşturuyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki peyzaj projesinden bahsetti. Turan, dar gelirli vatandaşları konut sahibi yaparken, sosyal alanlar ve yeşil alanlar oluşturmayı sürdürdüklerini belirtti.

Diyarbakır Sur kentsel dönüşümle değişti!

Diyarbakır'a ziyarette bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Sur içinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

sur içi istanbul surları Haberi

sur içi istanbul surları

Eski hisarların hali


İstanbul’un hisarları gittikçe harap oluyor. Bunlardan bir kısmı esasen büyük bir kıymete haiz değildir. Fakat bunların yanında tarihi kıymeti olanlarda yıkılacak hale gelmiştir. Bir kısım adamlar da taşlardaki kireçleri çıkarmak için hisarları yıkmaktadır. Resmimiz Topkapı cihetinde pek harap bir hal alan ve kısmen yıkılan hisarları gösteriyor. Tarihi kıymeti olmayan bu gibi hisarları yıktırarak bir kazaya meydan vermemek ve bunların taşlarından istifade etmek en makul harekettir.


Akşam Gazetesi  2 Haziran 1932


Abdullah Kutalmış...