15 / 05 / 2024

sur ilçesi dört ayaklı minare

sur ilçesi dört ayaklı minare

Sur ilçesi Balıkçılar Başı mevkiinde bulunan Dört Ayaklı Minare'nin restorasyon çalışmaları sürüyor. Diyarbakır Valiliği tarafından Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında restorasyonu yapılan minarede çalışmalar devam ediyor

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! Dört gözle beklenen o gün geldi! O ilçeye 427 yeni konut geliyor!

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde...Dört gözle beklenen o gün geldi! O ilçeye 427 yeni konut geliyor. Söz konusu proje yarın saat 15:30'da ihaleye çıkıyor.

İstanbul'un o ilçesi için son dakika kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul ili, Silivri ilçesi, Seymen ve Çeltik mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Gaziantep Şahinbey ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Konya Altınekin ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Altınekin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İstanbul Silivri ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Silivri ilçesi sınırları içerisinde tesis edilecek olan trafo binasının yapımı amacıyla konumu belirtilen taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırmasına karar verildi. 

Konya Sarayönü ilçesi için kamulaştırma kararı!

Konya ili Sarayönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay Belen ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Belen ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Mersin Gülnar ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili Gülnar ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Adana Ceyhan ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili, Ceyhan ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Kahramankazan ilçesi, Ayaş ilçesi ve Kızılcahamam ilçesinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

sur ilçesi dört ayaklı minare Haberi

sur ilçesi dört ayaklı minare

Sur ilçesi Balıkçılar Başı mevkiinde bulunan Dört Ayaklı Minare'nin restorasyon çalışmaları sürüyor. Diyarbakır Valiliği tarafından Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında restorasyonu yapılan minarede çalışmalar devam ediyor. Kentte turistik ve manevi öneme sahip tarihi ve kültürel bir unsur olan Dört Ayaklı Minare'nin restore ve rehabilite edilerek Diyarbakır halkı ve turizm sektörüne kazandırılmasının amçlandıkları belirtildi. Dört Ayaklı Minare'nin restorasyon çalışmanın yaklaşık 18 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığı bildirildi. 4 İslam merkezini simgeleyen 4 Ayaklı Minare'nin restorasyonunun yapılması sağlanarak kültürel değerin tanıtımına katkı sunulmasının hedeflendiği çalışma için 566 bin 867 lira 55 kuruş bütçe hazırlandığı bildirildi.

Mücadele...