26 / 07 / 2024

sur restore çalışmaları

sur restore çalışmaları

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaraların sarılmasına başlandı. Adeta yeniden kurulması planlanan ilçede binlerce konut yapılacak, içme suyu hatları yenilecek, yeni yaşam alanları oluşturulacak ve tahrip edilen tarihi eserler restore edilecek.

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Sur'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Sur'da kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. 293 ev 2019'un Haziran ayında teslim edilecek..

Sur Yapı Muhit'te hafriyat çalışmaları başladı!

İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirilen Sur Yapı Muhit projesinde Kasım ayında 44 gayrimenkul satıldı. Projenin hafriyat çalışmaları başladı.

Muhit Sancaktepe'nin hafriyat çalışmaları başladı!

Reysaş GYO ile Sur Yapı arasında imzalanan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi'ne istinaden Sancaktepe'de inşa edilen Muhit Sancaktepe projesinin hafriyat çalışmaları başladı.

Diyarbakır Sur'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Diyarbakır’ın Sur ilçe Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yeniden inşa çalışmalarına destek!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Diyarbakır'ın Sur ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen yeniden inşa çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

TOKİ Sur'daki çalışmaları Ocak'ta tamam!

AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, terör örgütünün harabeye çevirdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki konut ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "TOKİ'nin çalışmaları gelecek ay tamamlanarak, teslimleri yapılacak" dedi.

Şanlıurfa Harran'da altyapı çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Harran'da sur içindeki altyapı çalışmalarını arkeologlar nezaretinde sürdürüyor. Ekipler, alanda iş makinesi kullanmadan tamamen insan gücü ile çalışmalarına devam ediyor.

Harran'da altyapı çalışmaları sürüyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Harran ilçesinde sur içindeki altyapı çalışmalarını arkeologlar nezaretinde sürdürüyor.

Başbakan Yıldırım Sur'da rehabilitasyon çalışmalarını başlattı!

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde incelemede bulunduğu bir binanın duvarına harç koyup, taş döşeyerek rehabilitasyon çalışmalarını başlattı. Yıldırım, Sur'da yapılacak çalışmalarla ilgili Bakan Özhaseki'den bilgi aldı.

sur restore çalışmaları Haberi

sur restore çalışmaları

Terör mağduru kentlerin başında gelen Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaraların sarılmasına başlandı. Adeta yeniden kurulması planlanan ilçede binlerce konut yapılacak, içme suyu hatları yenilecek, yeni yaşam alanları oluşturulacak ve tahrip edilen tarihi eserler restore edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tüm bu yatırımlar için ayırdığı bütçe ise 2 Milyar Türk Lirası’nı buluyor.


Terörle sarsılan ve hükümet tarafından açıklanan destek paketleri ile yaralarını sarmaya başlayan Güneydoğu’daki yerleşim birimlerinin başında Diyarbakır’ın Sur ilçesi geliyor. 61 bin 115 kişinin yaşadığı ve terör saldırılarıyla evlerini ve işyerlerini kaybetmek zorunda kalan Sur’da ise yüzler gülmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’ın Güneydoğu ile ilgili peş peşe verdiği müjdelerden sonra gözler bölgeye çevrildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bölgedeki çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Sadece Diyarbakır Sur’da 2 Milyar Liralık yatırım...