07 / 05 / 2024

Sur restore

Sur restore

Terörde büyük hasar gören Diyarbakır Sur’u, yöresel mimariye uygun restore edeceklerini belirten Bakan Özhaseki, buralarda kadın, gençlik ve hobi merkezleriyle meslek edindirmek için okullar kuracaklarını söyledi

Sur'daki 11 tarihi eser restore edilecek!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, " Sur'da 70'e yakın tarihi eserimiz var. Şu anda 11'inde önemli hasar var. Onları öncelikli olarak restorasyona alacağız." dedi.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Sur'da zarar gören kiliseler restore ediliyor!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri restore ediliyor.

Sur'da inşa edilen konutların ilk etabı yıl sonu teslim!

Terör örgütü PKK’nın harabeye çevirdiği Sur’da yararlar hızla sarılıyor. Tarihi yapılar restore edilirken, ilk etabı yapılan konutlar yıl sonu sahiplerine teslim edilecek.

Sur'da zarar gören eserler restora edilecek!

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, "Sur ilçemizde yaşanan terör saldırılarında 20 eserimiz zarar görmüştür. Terörden dolayı yıkılıp, yakılan tüm eserlerimizi restore ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Sur'da tarihi eserler restore ediliyor!

Sur'da PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu tahrip olan 14 tarihi eserin onarımı için yaklaşık 13 milyon lira harcanacak.

Teröristlerin Sur'da tahrip ettiği kiliseler restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında tahrip olan, aralarında 2 kilisenin de bulunduğu tarihi eserler restore ediliyor.

Sur’a 2 milyar liralık yatırım!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaraların sarılmasına başlandı. Adeta yeniden kurulması planlanan ilçede binlerce konut yapılacak, içme suyu hatları yenilecek, yeni yaşam alanları oluşturulacak ve tahrip edilen tarihi eserler restore edilecek.

Sur'da ne yapılacak?

Terörde büyük hasar gören Diyarbakır Sur’u, yöresel mimariye uygun restore edeceklerini belirten Bakan Özhaseki, buralarda kadın, gençlik ve hobi merkezleriyle meslek edindirmek için okullar kuracaklarını söyledi

Sur’un tarihi mekanları terör nedeniyle kapanma noktasına geldi!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çözüm süreci ile birlikte restore edilerek, turizme kazandırılan ve yaklaşık bir yıl öncesine kadar neredeyse her gün hınca hınç dolan tarihi mekanlar, ilçede yaşanan terör olayları nedeniyle kapanma noktasına geldi.

Sur Kurşunlu Camii ve Ermeni Katolik Kilisesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yakarak kullanılamaz hale getirilen 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ile çatışmalarda zarar gören Ermeni Katolik Kilisesinin restorasyon çalışmalarına başlandı.

Sur'daki 11 tarihi eser restore edilecek!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, " Sur'da 70'e yakın tarihi eserimiz var. Şu anda 11'inde önemli hasar var. Onları öncelikli olarak restorasyona alacağız." dedi.

Sur’daki tarihi yapılar restore edilecek!

Terör örgütünün hedef aldığı Diyarbakır Sur’daki tarihi yapıların aslına uygun olarak restore edileceğini belirten Turizm Bakanı Mahir Ünal, kimlik ve sosyal dokuyu koruyacak bir çalışma yapılacağını belirtti.

Sur-u Sultani restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı’nı çevreleyen Sur-u Sultani’nin restorasyonuna başlandı.

Sur restore Haberi

Sur restore

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur’u, terörden zarar gören Cizre ve Yüksekova’dan farklı şekilde ele aldıklarını belirterek, Suriçi’ndeki dönüşümü, tescilli yapıları restore ederek sürdüreceklerini söyledi. Özhaseki, Sur’da, yöresel mimariye uygun kadın ve gençlik merkezleri ile meslek okulları kuracaklarını kaydetti.


Özhaseki, terörden zarar gören bölgelerdeki yeniden imar çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, çalışmaların sahada bakanlık uzmanları tarafından yürütüldüğünü söyledi. Özhaseki, Yüksekova, İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde zarar tespit çalışmalarının tamamlandığını ve bu ilçelerde hasarlı yapıların yıkımı ile yıkılan yapıların enkazının kaldırılmasına başlandığını ifade etti. Yüksekova, İdil, Cizre ve Silopi’de dönüşümün etaplar halinde gerçekleştirileceğini kaydeden Özhaseki, altyapı çalışmalarının da İlbank tarafından yapılacağını ifade etti.


CAMİ VE ERMENİ KİLİSESİ KAPSAMDA

Özhaseki, ilçedeki çalışmaların Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında yapıldığını kaydederken, Suriçi’nde, altyapının revizesi...