06 / 05 / 2024

Sur-u Sultan

Sur-u Sultan

Kara surlarındaki 138 yıllık bostan alanı, yeşil alan olarak korunacak. Surlara 2012’de 1 milyon 350 bin lira harcanırken, 2013’te 800 bin lira ayrıldı...

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Adele, Ayşe Gülnev Sutton'un evini satın aldı!

İngiliz şarkıcı Adele kiralık oturduğu Sultan 5. Murad’ın torunu Ayşe Gülnev Sutton’un 13 odalı malikanesini 7 milyon sterline satın aldı. 

Sultan filmindeki gecekondu yeniden hayat buldu!

Antalya Kepez Belediyesi Türkan Şoray'ın başrolünde olduğu "Sultan” filminde yer alan gecekondudan esinlenerek, uzman mimar ve heykeltıraşların desteğiyle müze yaptırdı.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terör örgütü PKK mensupları tarafından yıkılan Sur, devlet tarafından yeniden inşa edildi. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ihya çalışmaları başlatıldı.

Sur'daki 595 tescilli yapının 89’u yıkıldı!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’un bazı mahallelerindeki yıkım ve yeniden inşa ile ilgili teknik hataları içeren raporu açıklandı. Sur raporunda 595 tescilli yapıdan 89’unun tamamen yıkıldığı, 48 yapının da hasarlı olduğu tespit edildi.

Mehmet Özhaseki: Sur'u doğru bir şekilde ihya edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki inşa ve ihya çalışmalarına ilişkin Bakanlık'ta değerlendirme toplantısı yaptı.

Sur yeniden inşa ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Sur'u yeniden inşa ediyor. 4 Ocak'ta temeli atılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Devlet, Diyarbakır Sur'u yeniden inşa ediyor!

PKK'lı teröristlerin geçen yıl yaşamı da hiçe sayan saldırılarında zarar gören Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin adeta yeniden inşası için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ olmak üzere ilgili kurumlar yoğun çalışma yürütüyor

Mehmet Özhaseki: Sur'u ayağa kaldıracağız!

Fikirtepe ve Sur’da yürütülen projeleri anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, anayasa değişikliğine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Sur’u KİPTAŞ ihya edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Sur’u yeniden inşa edecek büyük projelerin temeli atıldı.

Sur'da büyük projelerin temelleri yarın atılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, terörden zarar gören Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki inşa ve ihya çalışmaları kapsamında, büyük projelerin temellerini atmak için yarın Diyarbakır'ın Sur ilçesinde olacak.

Sur Çelik Kapı, Smart ile modern bakış açısını evlerinize taşıyor!

Sur Çelik Kapı, fonksiyonellik, güvenlik ve görselliği bir bütün olarak sunduğu Smart ile modern bakış açısını evlerinize taşıyor. Smart, ev dekorasyonlarında yılbaşı havasını yakalamak isteyenlerin tercihi oluyor.

Sur-u Sultan Haberi

Sur-u Sultan

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın soru önergesine verdiği yanıtta İstanbul’daki tarihi surlarla ilgili Koruma Kurulları’nın aldığı kararları ve uygulamaları açıkladı. Önerge yanıtında özetle şunlar yer aldı:


BOSTAN ALANLARI DEĞERLENDİRİLECEK

‘Eminönü Cankurtaran Mahallesi demiryolu sınırında, ‘Topkapı Sarayı Müzesi I. Avlu ve MSB’den Devir Alınan Alanın Genel Güvenlik Yapım İşi’ kapsamında, Sur-u Sultani’nin demiryolu hizası boyunca eski güvenlik duvarının yıkılarak yerine duvar inşa edilmesine yönelik öneri proje hazırlanmıştır. Kara surları su hendeklerinde kısmi arkeolojik araştırma kazısı yapılabilir. Su hendeklerinde peyzaj düzenlemesi yapılarak surlar ile bir bütün olarak korunacaktır. Sura bitişik alanlardaki 1875 tarihli haritada yer alan ve günümüze kadar mevcudiyetini devam ettiren bostan alanları yeşil alan bütününde tematik olarak değerlendirilecektir.


KÜLTÜREL AMAÇLI KULLANIM ESAS

Haliç, Marmara ve kara...