21 / 05 / 2024

Sur-u Sultani 2015 restorasyonu

Sur-u Sultani 2015 restorasyonu

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı’nı çevreleyen Sur-u Sultani’nin restorasyonuna başlandı.

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terör örgütü PKK mensupları tarafından yıkılan Sur, devlet tarafından yeniden inşa edildi. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ihya çalışmaları başlatıldı.

Sur'daki 595 tescilli yapının 89’u yıkıldı!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’un bazı mahallelerindeki yıkım ve yeniden inşa ile ilgili teknik hataları içeren raporu açıklandı. Sur raporunda 595 tescilli yapıdan 89’unun tamamen yıkıldığı, 48 yapının da hasarlı olduğu tespit edildi.

Mehmet Özhaseki: Sur'u doğru bir şekilde ihya edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki inşa ve ihya çalışmalarına ilişkin Bakanlık'ta değerlendirme toplantısı yaptı.

Sur yeniden inşa ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Sur'u yeniden inşa ediyor. 4 Ocak'ta temeli atılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Devlet, Diyarbakır Sur'u yeniden inşa ediyor!

PKK'lı teröristlerin geçen yıl yaşamı da hiçe sayan saldırılarında zarar gören Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin adeta yeniden inşası için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ olmak üzere ilgili kurumlar yoğun çalışma yürütüyor

Mehmet Özhaseki: Sur'u ayağa kaldıracağız!

Fikirtepe ve Sur’da yürütülen projeleri anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, anayasa değişikliğine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Sur’u KİPTAŞ ihya edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Sur’u yeniden inşa edecek büyük projelerin temeli atıldı.

Sur'da ne yapılacak?

Terörde büyük hasar gören Diyarbakır Sur’u, yöresel mimariye uygun restore edeceklerini belirten Bakan Özhaseki, buralarda kadın, gençlik ve hobi merkezleriyle meslek edindirmek için okullar kuracaklarını söyledi

Ege Seramik, 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015 listesinde 12. sırada!

Her yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan “ Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015” listesi açıklandı. Ege Seramik, bir önceki yıla göre, 12 sıra yükselerek başarı grafiğini yukarılara taşıdı.

Diyarbakır Mimarlar Odası, Sur'u inceledi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’da tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamının silahlarla tarandığı ve tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Sur’un inşasında Toledo ve Dubrovnik model alınacak!

Sur'un yeniden imarı için çalışmaları hızlandıran hükümet, Toledo ve Dubrovnik’e ekip gönderdi. Bakan Sarı, "Sur’u yöresel dokuyu bozmadan ayağa kaldıracağız. Alt yapıda ise en modern teknolojiyi kullanacağız" dedi.

Sur-u Sultani 2015 restorasyonu Haberi

Sur-u Sultani 2015 restorasyonu

Bakan Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İstanbul’un fethinin akabinde Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan, günümüzde Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı’nı çevreleyen Sur-u Sultani’nin restorasyonuna başlandı. Sur-u Sultani’nin restorasyonu için ilk olarak 2014 içerisinde ihale çalışmalarının yapılması talimatını verdim. Devlet-i Aliyye’nin yönetim merkezinin etrafında Surlar 3 etap halinde projelendirildi. 1’nci etap uygulamasının ihalesi 2015 yaz başında yapıldı. İşin 2017 yılının ilkbahar aylarında tamamlanması öngörülüyor. Sur-u Sultani’nin Ahırkapı’dan başlayıp “Bab-ı Humayun” ile “Soğuk Çeşme Kapısı”nı da içine alacak şekilde Alay Köşkü’ne kadar bölümünün restorasyonunun ve çevre düzenlemesinin yapılmasını planladık. 2. ve 3. etap restorasyonlarının da tamamlanmasıyla Sur-u Sultani eski ihtişamına kavuşacak ve içindeki bölge daha güvenli bir hal alacak” dedi.


Yeni...