12 / 05 / 2024

Surdaki esnaflardan kira alınmayacak mı

Surdaki esnaflardan kira alınmayacak mı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait iş yerlerinden 6 ay daha kira alınmayacağı yönündeki açıklaması, esnafı sevindirdi.

Esnaflardan kira sınırı talebi: Fahiş kiralar iş yerlerini kapattıracak boyuta geldi! 

Fahiş kiralar iş yerlerini kapattıracak boyutlara ulaşırken, esnaflardan kira sınırı talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Esnaflardan daha etkili kira yardımı talebi!

REM Esnaf Barometresi Raporu Nisan 2021 dönemi sonuçları yayınlandı. Buna göre, esnaf daha fazla yardım bekliyor. Esnaflar, salgın sürecinde kira yardımı ve vergi istisnaları talep ediyor...

Ankaralı esnaflardan kira tepkisi!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankaralı esnaflarla görüştü. Esnaflar kiralardan şikayetçi oldu.

Antalya Konyaaltı Belediyesi'nden kira müjdesi

Antalya Konyaalatı Belediyesi, Mayıs ayı Olağan toplantısında Mayıs ayı için esnaflardan kira ödemesi alınmamasına karar verildi. 

Esnaflardan kira tepkisi: Kiraları bir senedir ödeyemiyoruz!

Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, pandemi döneminde en çok işleri bozulan esnafların başında lokantacıların geldiğine dikkat çekerek, yaşanan sıkıntıları anlattı. 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri kapanan esnafa kira yardımı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, pandemi döneminde iş yeri kapanan esnaflardan 2 ay boyunca kira alınmadığını dile getirdi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle belediyenin kiracısı olan esnaflardan kapalı oldukları döneme ait kira bedellerini almayacaklarını açıkladı. 

Esnaflardan kira yardımı talebi!

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, "Bir kiramızı biz verelim, bir kiramızı mülk sahipleri, bir kiramızı da Maliye ve Hazine Bakanlığının ödemesini bekliyoruz" dedi...

Kepezli esnaflardan kira teşekkürü!

Kepez'de faaliyet gösteren esnaf Belediyenin ticari tesislerini işletenlerden Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ait kira bedellerini almamasından memnun olduklarını dile getirdi.

Elbistanlı esnaflardan kira indirimi talebi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ekonomiyi derinden etkilemeye devam ediyor. Elbistan'da da salgından dolayı iş yerini kapatan birçok esnaf mülk sahiplerinden kira indirimi talep etti.

İzmir'deki esnaftan 3 ay kira alınmayacak! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs sebebiyle alınan önlemleri açıkladı. Soyer, 3 ay esnaflardan kira alınmayacağını belirtti...

Akbatı Restaurantlar Meydanında 10 sene kira garantisi!

Restaurantlar Meydanında bulunan 7 dükkandan 5i sahiplerini buldu. Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş. ayrıca, dükkan sahibi olmak isteyen yatırımcılara 10 sene kira garantisi sağlıyor...

İNDER'in raporuna göre kentli nüfusun en büyük gideri kira!

İNDER'in   Türkiye'de Kentleşme ve Konut Arzı İlişkisi  konulu raporuna göre doğudan batıya doğru gittikçe kentleşme oranının arttığı Türkiye'de kentli nüfusun en büyük gider kalemi kira  

Surdaki esnaflardan kira alınmayacak mı Haberi

Surdaki esnaflardan kira alınmayacak mı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, Sur'da Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait dükkanların kira bedellerine ilişkin, "Kasım ayında alınan bir kararla 6 ay kiraların alınmamasına karar verilmişti. Biz bu 6 aylık süreyi, bir 6 ay daha uzatıyoruz. Kasım sonuna kadar kira almayacağız." şeklindeki açıklaması, esnafı memnun etti.Tarihi Kuyumcular Çarşısı'nda 28 yıldır esnaflık yapan Şaban Peker, hükümetin kendilerine yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.


Kira alınmaması uygulamasının 6 ay daha uzatılmasından dolayı hükümete teşekkür eden Peker, "Her şeyi hükümetten beklemenin de bir anlamı yok. Hükümet bir fedakarlık yapıyorsa, insanların da buna müspet bir cevap vermesi gerekiyor. Kirası binlerle ifade edilen esnafımız var. Bunları düşündüğümüzde teşekkür etmemek için bir neden kalmıyor. Biz hükümetimize iletmeden, onlar bu affı gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.


"Allah devletimizden razı olsun"

Çocukluğundan bu yana ilçede esnaflık...