05 / 05 / 2024

Surdaki tescilli tari yapı yıkımı

Surdaki tescilli tari yapı yıkımı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’da tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamının silahlarla tarandığı ve tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Zeytinyağında şok indirim! Tariş Sızma Zeytinyağı Carrefoursa’da sadece 87 lira! 15 Mart 2023 Fiyat Listesi

Marketler zincirinde Tariş 750 ml Sızma Zeytinyağı 124,50’den 87,90 TL’ye düşerken İran Hurması 300 gram 19,90 TL’den 17,90 TL’ye, İçim Doğal Kaymaksız Yoğurt 2 kg. 65,90 TL yerine 53,95 TL’ye satılmaya başladı. İşte 15 Mart indirimli ürünler listesi…

Tariş sızma zeytinyağının kampanyalı alım fiyatı açıklandı! İşte 3 Kasım 2022 fiyat listesi

Tariş sızma zeytinyağının kampanyalı alım fiyatı 81 TL olarak açıklandı. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 2022-2023 sezonunda sızma zeytinyağı alım fiyatını 81 lira olarak satışa sunulacağını ifade etti.

Tari İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Tari İnşaat Anonim Şirketi Başakşehir'de Ahmet Hakan Tari ve Furkan Tari ortaklığında kuruldu.

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

Tescilli Markalar Derneği'nden kira önerisi!

Tescilli Markalar Derneği (TMd) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Stamati yaptığı açıklamada, "3 ay kirasız dönem ticari işletmelerin faaliyetlerinin devam etmesine büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Muğla'da bir bölümü çöken tescilli yapı yıkıldı!

Muğla Bodrum Turgutreis Caddesi Kelerlik Mescit Sokak'ta yer alan bir bölümü çöken taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki tescilli yapı iş makinesiyle yıkıldı...

Bursa Deliballılar köyündeki tüm evler tescilli yapı ilan edildi!

Bursa'da bulunan bir köyde yapılan yanlış bir tespit sonucu köydeki evlerin tamamı tescilli yapı ilan edildi. Köylüler evlerine bir çivi bile çakamıyor. 

Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?' sorusunu yanıtladı. 

Ege Yapı Tescilli Yapılar İçin Kılavuz hazırladı!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından Ege Yapı, ülkemizin kültür varlıklarına ve tarihi eserlerine sahip çıkılması ve korunması amacıyla “Tescilli Yapılar İçin Kılavuz” hazırladı.

Tekirdağ Uçmakdere’deki 52 tescilli ev yenilenecek!

Tekirdağ Belediyesi tarafından Uçmakdere’de restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında 52 tescilli ev yenilenip sahiplerine teslim edilecek.

Kuşadası Tariş arazisi 25 milyon TL'ye kamulaştırıldı!

Kuşadası Tariş arazisi olarak da bilinen arazi Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. 10 bin metrekarelik arazinin kamulaştırması 25 milyon TL'ye gerçekleşti.

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi?

Kanunda belirtilen istisnalar dışındaki tüm yapılar imar barışı kapsamında oluyor. Peki, tescilli eserler de imar barışı kapsamı içinde mi? Bu yapılara tapu alınabilir mi?

Tariş Üzüm Birliği'nden Çiğli'de satılık arsa!

Mülkiyeti Tariş Üzüm Birliğine ait olan İzmir İli, Çiğli İlçesi, Büyük Çiğli Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul kapalı zarf teklif alma yöntemi ile satışa çıkarıldı. 

Surdaki tescilli tari yapı yıkımı Haberi

Surdaki tescilli tari yapı yıkımı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’da tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamının silahlarla tarandığı ve tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.


Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki 6 mahallede 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, Dabanoğlu, Savaş ve Fatihpaşa mahallelerindeki 14 sokakta geçtiğimiz hafta kaldırıldı. Yasağın kalktığı bölgede incelemelerde bulunan Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şube Başkanlığı, 23 Mayıs’ta yaptığı teknik gözlemler sonucunda bir rapor hazırlayarak kamuoyuyla paylaştı. Sonuç kısmında, “Kaldırılan yasağın ardından gözle görülür hale gelen ve telafisi mümkün olmayan sosyal ve mekânsal yıkımların gerçekleştiğine şahitlik etmekten utanç duymaktayız.” denilen raporda, özetle şu tespitlere yer verildi:


1)Tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamı silahlarla tarandı ve evlerin tüm eşyaları kullanılamaz hale geldi.


2)Sokaklar yasak...