03 / 05 / 2024

süreli kira kontratı nasıl yenilenir

süreli kira kontratı nasıl yenilenir

Kanunen kira sözleşmesi süreli olabileceği gibi süresiz (belirli olmayan bir süre) için de imzalanabiliyor. Peki süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi mümkün müdür? Süreli kira sözleşmesi nasıl yenilenir?

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 'Kira kontratı nasıl hazırlanır?, Kira sözleşmesi örneği' araştırması yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği ve kira kontratı 2024! 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir tür kurallar bütünüdür. Ve ne kadar ayrıntılı ve doğru olursa, tarafların uyuşmazlıkları çözmesi o kadar kolay olur. Peki Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira kontratı otomatik uzar mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira kontratının otomatik olarak uzayıp uzamayacağını kaleme aldı.

Kira kontratı örneği 2021 word indir!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2021 word indir....

Hüseyin Altaş: AVM’ler kapalı olduğu sürece kira almayacağız!

Koronavirüsü salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı paket ve vatandaşa "3 hafta evde kalın" çağrısı sonrası AVM’ler de geçici süreliğine kapatma kararı aldı. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, “Çalışanların hak kaybı olmayacak, mağazalardan da kira talep edilmeyecek” dedi…

Kira kontratı örneği 2019!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2019...

Kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya ilişkin olarak kira kontratı imzalanıyor. Peki, söz konusu kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Kira kontrat bitiş dönemi için altın tavsiyeler!

Ofis konusunda sektörü bilgilendirmeyi hedefleyen www.ofisraporu.com şirketlerin kabusu olan kira kontratı bitiş süreci ile ilgili önemli ipuçları verdi.

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2017 oranları..

süreli kira kontratı nasıl yenilenir Haberi

süreli kira kontratı nasıl yenilenir

Süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi!

Kira sözleşmesi imzalayan kiracı ve taşınmaz mal sahibinin sahip olduğu haklar ve kiralama ile ilgili tüm hukuki süreç Borçlar Kanunu kapsamında belirleniyor.


Kanun gereğince; Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kanunen kira sözleşmesi süreli olabileceği gibi süresiz (belirli olmayan bir süre) için de imzalanabiliyor. Peki süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi mümkün müdür? Süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi ile ilgili esaslar kanunda şu şekilde açıklanıyor:


B. Kira süresi

"MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır."


Süreli kira...