05 / 05 / 2024

Suriye ayasofya inşaatı

Suriye ayasofya inşaatı

Suriye'nin İdlib şehrine yakın Skabliya bölgesinde Ayasofya’ya benzer tasarlanan bir kilisenin inşaatına başlandı. Bu kiliseye Rusya Savunma Bakanlığı’nın katkı sunduğu ortaya çıktı.

BAE inşaat sektöründe yatırımlarını azaltıyor!

Yabancı yatırımcıları ülkesine çekmek için Suriye ile yarışa giren BAE inşaat ve emlak sektöründeki yatırımlarını azalttı. 

Hatay'da inşaat halindeki binadan düşen Suriye uyruklu işçi öldü!

Hatay Hassa ilçesi 15 Kasım Mahallesi'nde inşaat halinde olan bir binanın 6. katından düşen Suriye uyruklu işçi yaşamını yitirdi.

Suriye’de Ayasofya’nın benzeri kilise inşaatı!

Suriye'nin İdlib şehrine yakın Skabliya bölgesinde Ayasofya’ya benzer tasarlanan bir kilisenin inşaatına başlandı. Bu kiliseye Rusya Savunma Bakanlığı’nın katkı sunduğu ortaya çıktı.

Gaziantep'te 6. kattan düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Gaziantep Nurdağı'nda 6 katlı bir apartman inşaatının en üst katında çalışan kalıp ustası Suriye uyruklu Mahmut Muhammed hayatını kaybetti.

Ayasofya'nın kopyası Suriye'de inşa edilecek: Kilise olarak kullanılacak!

Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın bir kopyasının, Suriye'de inşa edileceği ve kilise olarak kullanılacağı iddia edildi.

Beşir Derneğinin İdlib'de inşa ettirdiği 180 evin inşaatı tamamlandı!

Beşir Derneği tarafından Suriye'nin İdlib şehrinde inşaatı tamamlanan 180 briket eve, ihtiyaç sahibi aileler yerleştiriliyor.

İHH, Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

Suriye El-Bab'da inşaatı yarım kalan cami için destek isteniyor! 

İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere Doğu Gutalıların El-Bab’da yapımına başladığı ve ekonomik imkanlar nedeniyle yarım kalan bin kişilik cami inşaatı için destek istedi.

Suriye, İranlı inşaat şirketlerinin radarında!

Suriye’de savaş sonrası çalışmalar yapılıyor. İranlı inşaat şirketleri Suriye’nin başkenti Şam’ın kenar mahallelerinde birçok proje inşa etmeye hazırlanıyor.

Avrupalı inşaat şirketi LafargeHolcim Group'tan DEAŞ skandalı!

Fransız ve İsviçreli inşaat şirketi LafargeHolcim Group'un Suriye'de faaliyetlerini sürdürmek için DEAŞ'a para ödediğinin ortaya çıkması CEO'nun istifasıyla sonuçlandı.

İnşaat sektörü Suriye’yi bekliyor!

ANTMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Karataş, Suriye savaşında yaşanan yıkımın Türk inşaat sektörünü tek başına senelerce ayakta tutabilecek bir şantiye alanına döneceğini söyledi.

Suriyeli inşaat mühendisi Türkiye'de konut yapmak istiyor!

Suriye'de, iç savaştan önce inşaat mühendisi olarak çalışan Navaf Ebu Raşit Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra mesleğini yapabilmenin hayalini kuruyor. Raşit, "Yıllarca evler, iş merkezleri ve okullar inşa ettik. İnşaat mühendisi olarak Şam'daki birçok yapıya elim değdi.''dedi.

Süleyman Şah Türbesi inşaatında 82 askeri personel çalışıyor!

Bölgede görev yapan gazeteciler, türbe inşaatının sürdüğü Suriye Eşmesi'ne götürüldü. Türbe inşaatında 82 askeri personel görev yapıyor. Alanda ayrıca 2 Türk bayrağı göndere çekili vaziyette bulunuyor.

Suriye ayasofya inşaatı Haberi

Suriye ayasofya inşaatı

Rus haber ajansları 5 Eylül Cumartesi günü ilginç bir temel atma töreni haberini dünyaya açıkladı. Suriye’nin Hama ili ve İdlib cephe hattına yakın mesafede bulunan Skabliya şehrinde, İstanbul’da Ayasofya’ya cami statüsünün geri verilmesinn ardından Ayasofya’nın benzeri yeni bir kilise inşaatına başlandığı duyuruldu.

BİR YILDA BİTECEK

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre; Rusya’da propaganda yayınlarıyla tanınan “Federal Haberler Ajansı”, temel atma töreninden görüntüler yayınlayıp, Suriye’de inşa edilen söz konusu kilisenin Rusya Savunma Bakanlığı katkılarıyla bir yıl gibi kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. Haberlere göre, Suriye’de Ayasofya’nın taklidinin genelde Hıristiyanların yaşadığı Skabliya şehrinde inşa edilmesi kararını Hama bölge Metropoliti Nikola Baalbaki verdi, inşaat için gerekli araziyi ise Esad yanlısı Hıristiyan milislerin komutanı Nabil El Abdullah tahsis etti.

RUS KOMUTAN KATILDI

Taklit Ayasofya’nın temel atma töreni haberinin en ilginç noktası ise, bu...