28 / 04 / 2024

Suriye Halep hastaneleri

Suriye Halep hastaneleri

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından Suriye'nin Halep kentinde yer altı hastanesi kuruldu. Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, hastanenin 25 yataklı olduğunu söyledi.

Halep’te Türk müteahhidin aracına bomba: 3 ölü!

Suriye'nin Halep kentinde, biri Türk plakalı araca konularak, diğeri ise bomba yüklü aracın patlatılması ile yapılan saldırılarda Suriyeli 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralı olarak kurtuldu...

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'yi imar edeceğiz!

Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Suriye'yi imar etmeye gideceğiz'' diye konuştu.

Şehir hastaneleri ve maliyetlerine ilişkin 8 soru mecliste!

Şehir hastaneleri ve maliyetleri TBMM gündeminde konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri hizmete açıldı!

Şehir hastaneleri projesinde iki hastanenin daha sonuna gelindi. Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri 30 Ekim tarihinde hasta kabulüne başladı. 

MÜSİAD Suriye'de ofis açtı!

MÜSİAD Suriye'nin Azez kentinde şube açtı, MÜSİAD, bu adımla Türkiye ve Suriye'deki iş adamları arasında bir köprü kurmayı hedefliyor. 

Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri 30 Ekim'de hizmete açılacak!

Kamu özel iş birliği modeli ile yapımı tamamlanan Eskişehir ve Manisa şehir hastaneleri 30 Ekim'de hizmete açılacak. 

Suriye'nin yeniden inşasında İran'dan en az 180 şirket rol alacak!

İran'dan 180 civarında şirketin Suriye'nin savaş sonrasında yeniden imara yönelik inşaat malzemesi üretimi için tesis ve fabrikalar kuracağı belirtildi...

Suriye’deki 92 devlet hastanesinden 88’i yıkıldı!

İşgal altında bulunan Suriye'de yıkımlar her geçen gün artıyor. Bölgede bulunan 92 devlet hastanesinden 88’i yıkıldı.

TOKİ'nin inşa ettiği Suriye sınır duvarının yüzde 93'ü bitti!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Suriye sınırında inşa edilen duvarın yüzde 93'ü tamamlandı. İran sınırındaki duvarın ise yüzde 55'i bitti.

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran, Suriye'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik projelerden pay alacak. İran, rejimle yaptığı anlaşma sayesinde ülkedeki 30 bin konutun inşasını üstlenecek... 

Suriye'deki 4 evden biri yıkıldı!

Suriye'de yarım milyon inanın öldüğü savaşı bilançosu ağır. Ülkedeki 4 konutan biri yıkıldı. İç savaş, 388 milyar dolarlık ekonomik zarara yol açtı.

Şehir hastaneleri hangi şehirlerde inşa ediliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan şehir hastaneleri birçok ilde inşa edilmeye devam ediyor. Şehir hastaneleri hangi şehirlerde yapılıyor? Sizler için araştırıldı...

Suriye Halep hastaneleri Haberi

Suriye Halep hastaneleri

Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, yaptığı açıklamada, ağır bombardımanın yaşandığı Halep'e yer altı hastanesi kurulduğunu söyledi.


Halep merkezinde bir hastanenin daha rejim güçleri tarafından havadan bombalandığını anlatan Altıntaş, "Bölgede hastane sayısı oldukça yetersiz ve var olan hastanelerde saldırı tehdidine karşı hizmet veremez hale gelmiş durumda." dedi.


Rejimin halen saldırılarına devam ettiği Halep'te yerin altında 25 yataklı hastane kurulduğunu anlatan Abdülhamit Altıntaş, şunları söyledi:


"Hastanemiz zor koşullar altında kurulabildi. Arkadaşlarımız saldırı tehdidi altında kardeşlerimize hizmet etmek amacıyla hastaneyi çok kısa sürede hazır hale getirdiler. Yer seviyesinden 2 kat aşağıya kuruldu. Son 1 ay içinde Halep'te 6 hastane vurularak kullanılamaz hale getirildi. Bölgede insanların gıda ve su gibi en temel ihtiyaçlarının yanı sıra hayati önem taşıyan sağlık ihtiyaçlarına erişimleri engellenmek isteniyor. Kurulan hastaneyle...