27 / 04 / 2024

Suriye Halep yer altı hastanesi

Suriye Halep yer altı hastanesi

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından Suriye'nin Halep kentinde yer altı hastanesi kuruldu. Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, hastanenin 25 yataklı olduğunu söyledi.

Suriye vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabilecek mi?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşlarının yer almadığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

Halep’te Türk müteahhidin aracına bomba: 3 ölü!

Suriye'nin Halep kentinde, biri Türk plakalı araca konularak, diğeri ise bomba yüklü aracın patlatılması ile yapılan saldırılarda Suriyeli 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralı olarak kurtuldu...

Suriye İdlib'te yer altı hastanesi inşa edildi!

Suriye İdlib'te iki adet yer altı hastanesi inşa edildi. Hastanenin yapımında bombalardan korunması için iki kat beton kullanıldı.

Türkiye Halep'i imar edecek!

Suriye’nin en büyük ikinci kenti olan Halep'in Türkiye’nin kontrolüne geçeceği iddia ediliyor. Bölgenin Türkiye’nin kontrolüne bırakıldıktan sonra yeniden imar edilip ayağa kaldırılacağı konuşuluyor.

Suriye'deki Palmira Antik Kenti yıkıldı!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Suriye'deki Palmira Antik Kenti'nin bir kısmı IŞİD tarafından yıkıldı.

Halep'in yeniden inşasının bedeli 40 milyar dolar!

Halep kentinin doğusunda Suriye ordusunun kuşatma altına aldığı sivil ve silahlı muhaliflerinin tamamı bölgeden tahliye edilirken, kentteki yıkımın faturası da çıkarıldı. Kentin yeniden inşası için 40 milyar dolar gerekecek.

Suriye Halep'e yer altı hastanesi kuruldu!

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından Suriye'nin Halep kentinde yer altı hastanesi kuruldu. Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, hastanenin 25 yataklı olduğunu söyledi.

Halep Kalesi'nin duvarları patlama sonucu yıkıldı!

Suriye’deki UNESCO dünya mirası listesinde yer alan tarihi Halep Kalesi’nde meydana gelen bir patlama sonucu 13. yüzyıla ait yapının güneydoğu kısmındaki duvarı yıkıldı.

Suriye'nin en büyük konteyner kenti tamamlanmak üzere!

İHH öncülüğünde Halep'e bağlı Azez kentine yapılan konteyner kent, tamamlanma aşamasına geldi. Yaklaşık 7 bin kişinin barınacağı kampın, Suriye'nin ''en büyük'' konteyner kenti olacağı belirtildi.

Gaziantep'ten Suriye'ye kardeş hayvanat bahçesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Türkiye-Suriye Bölgelerarası İş Birliği Programı kapsamında kabul edilen, finansman desteği sağlanan "Kardeş Hayvanat Bahçesi" projesi kapsamında Halep kentinde 730 bin metrekarelik alanda hayvanat bahçesi kurulacak

Taj Halab, Türkiye'nin Suriye'de yaptığı ilk yatırım!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, 'Taj Halab'' adını taşıyan projenin Türkiye'nin Suriye'de yaptığı ilk yatırımlardan biri olduğuna dikkat çeken Ilıcak, projenin, 2012 sonunda tamamlanıp Halep halkının kullanımına açılacağını anlattı

Rönesans İnşaat'tan Suriye'de dev yatırım!

Ortadoğu ve Afrika"da üstlendiği milyar dolarlık projelerle adından söz ettiren Rönesans İnşaat, Halep"te 180 milyon dolarlık yatırımla içinde alışveriş merkezi, 3, 4 ve 5 yıldızlı otel, ofis ve sinemanın yer alacağı karma bir proje gerçekleştirecek  

Suriye Halep yer altı hastanesi Haberi

Suriye Halep yer altı hastanesi

Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, yaptığı açıklamada, ağır bombardımanın yaşandığı Halep'e yer altı hastanesi kurulduğunu söyledi.


Halep merkezinde bir hastanenin daha rejim güçleri tarafından havadan bombalandığını anlatan Altıntaş, "Bölgede hastane sayısı oldukça yetersiz ve var olan hastanelerde saldırı tehdidine karşı hizmet veremez hale gelmiş durumda." dedi.


Rejimin halen saldırılarına devam ettiği Halep'te yerin altında 25 yataklı hastane kurulduğunu anlatan Abdülhamit Altıntaş, şunları söyledi:


"Hastanemiz zor koşullar altında kurulabildi. Arkadaşlarımız saldırı tehdidi altında kardeşlerimize hizmet etmek amacıyla hastaneyi çok kısa sürede hazır hale getirdiler. Yer seviyesinden 2 kat aşağıya kuruldu. Son 1 ay içinde Halep'te 6 hastane vurularak kullanılamaz hale getirildi. Bölgede insanların gıda ve su gibi en temel ihtiyaçlarının yanı sıra hayati önem taşıyan sağlık ihtiyaçlarına erişimleri engellenmek isteniyor. Kurulan hastaneyle...