28 / 04 / 2024

Suriye İdlib yer altı hastanesi

Suriye İdlib yer altı hastanesi

Suriye İdlib'te iki adet yer altı hastanesi inşa edildi. Hastanenin yapımında bombalardan korunması için iki kat beton kullanıldı.

MÜSİAD'dan İdlib'e kalıcı konut müjdesi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Suriye İdlib'de kalıcı konut projesi hayata geçirecek...

Suriye vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabilecek mi?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşlarının yer almadığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Süleyman Soylu: İdlib'de 1 yılda 35 bin evin nihayete erdirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye İdlib'de AFAD koordinesinde inşa edilen briket evlerde inceleme yaptı, burada 1 yılda 35 bin evin nihayete erdirildiğine dikkat çekti. 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "İyilik Konutları Projesi" kapsamında Suriye İdlib'te 6 bin konut inşa edecek...

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

İdlib'e 26 briket ev inşa edilecek!

Suriye İdlib'te ihtiyaç sahipleri için 26 briket evin hayata geçirileceği "Adıyaman Sokağı" oluşturulacak.

İdlib'de inşa edilen 600 konut mağdur ailelere teslim edildi!

 Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "İyilik Konutları" projesi dahilinde hayırseverlerin yardımıyla Suriye İdlib'de inşa edilen 600 konutun teslimi yapıldı.

Dünya Şehit Çocukları Vakfından Suriye İdlib'e briket ev!

Dünya Şehit Çocukları Vakfınca Suriye'nin İdlib bölgesine inşa edilen briket evler ailelere teslim edildi.

Suriye’de Ayasofya’nın benzeri kilise inşaatı!

Suriye'nin İdlib şehrine yakın Skabliya bölgesinde Ayasofya’ya benzer tasarlanan bir kilisenin inşaatına başlandı. Bu kiliseye Rusya Savunma Bakanlığı’nın katkı sunduğu ortaya çıktı.

İdlib'te inşa edilen 'Cihannüma Evleri' sahiplerine teslim edildi! 

Suriye'nin İdlib kırsalında yer alan Kefer Lusin bölgesinde Sadakataşı ve Cihannüma derneklerinin iş birliğiyle inşa edilen 'Cihannüma Evleri' ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

İHH, İdlib'de Necmettin Erbakan Okulu inşa ediyor!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye İdlib'de Necmettin Erbakan Okulu inşa ediyor.

TDV'den engelli, yetim ve şehit ailelerine Suriye'de konut!

TDV tarafından Suriye'nin İdlib kentinde güvenli bölgede engelli, yetim ve şehit ailelerine yönelik konut inşa ediliyor...

Suriye İdlib yer altı hastanesi Haberi

Suriye İdlib yer altı hastanesi

Suriye'ye ait savaş uçakları, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içindeki sivil yerleşim bölgelerine her gün bombalar atıyor. Toplam 4 milyon sivilin yaşadığı bölgede okullar, hastaneler ve evler hedef alınıyor. Sabah'ta yer alan habere göre, son bir ayda 200'e yakın kişi hayatını kaybetti. 250 bin sivil de evlerinden taşınmak zorunda kaldı.

Yar altı hastanesi

İdlib'deki yer altı hastanesi, iş makineleri ve kazma küreklerle oyularak yaklaşık bir yılda inşa edildi. 2.5 yıldır hizmet veren hastanenin yapımında bombalardan korunması için iki kat beton kullanıldı. Havalandırma sistemi ve acil çıkış kapısı mevcut olan hastanede, ayda ortalama 6 bin hasta hizmet veriliyor. Hastanenin müdürü ve aynı zamanda mühendisi olan Ömer Hullak, 'Önceki hastanemiz 8 kez rejim güçlerince vuruldu. Biz de kurtuluşu şehirden uzakta, yerin altında bir hastane...