03 / 05 / 2024

İHH, İdlib'de Necmettin Erbakan Okulu inşa ediyor!

İHH, İdlib'de Necmettin Erbakan Okulu inşa ediyor!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye İdlib'de Necmettin Erbakan Okulu inşa ediyor.



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de savaş mağduru çocuklara eğitim alanında destek olmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Suriye'nin farklı bölgelerinde okullar hayata geçiren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı bu kapsamda İdlib'in Killi beldesindeki Dıyaa Kampı içerisinde 6 sınıftan meydana gelecek ve 200'den fazla ilk ve ortaokul öğrencisinin eğitim alacağı Prof. Dr. Necmettin Erbakan okulunun temelini attı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriye'de eğitim çalışmalarının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Selim Tosun, bölgede okul yetersizliği sebebiyle çok sayıda çocuğun eğitim hakkından mahrum kaldığını kaydetti.

Suriye'de  inşaatına başladıkları çok sayıda okul olduğunu belirtenTosun, okul sayısının daha da artırılması gerektiğini dile getirdi.

Tosun, Suriye'de okul çağında olup imkansızlıklar nedeniyle eğitim alamayan çok sayıda çocuğun olduğunu ifade ederek, "Bu amaçla İdlib'e bağlı Killi kasabasında Güney Afrika merkezli Ashrafül AID Humanitarian Organisation kurumunun da katkılarıyla bir okulun daha temelini atarak inşasına başladık." şeklinde konuştu.

Tosun, okula merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ismini verdiklerini dile getirerek, "Okulumuzdaki öğrencilerin geleceğe umutla bakan kişiler olarak yetişmelerini ümit ediyoruz." dedi. Tosun, destek veren kurumlara da teşekkür etti.

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011'ten bu yana ülke genelinde gıda, barınma, sağlık ve eğitim gibi alanlarda insani yardım çalışmaları yapıyor.


Geri Dön