27 / 05 / 2024

Suriye Palmira kentinde restorasyon

Suriye Palmira kentinde restorasyon

Birinci ve ikinci yüzyılda yaşamış birçok medeniyetin kesiştiği Palmira kenti, antik harabelerle dolu. Suriye Antikçağ Yapıtları ve Müzeler Direktörü Mamoun Abdülkerim’e göre, onarım ekibi, yeniden Suriye’nin eline geçen kentte onarıma başlamaya hazır.

TDV'den engelli, yetim ve şehit ailelerine Suriye'de konut!

TDV tarafından Suriye'nin İdlib kentinde güvenli bölgede engelli, yetim ve şehit ailelerine yönelik konut inşa ediliyor...

Rus inşaat şirketleri Suriye’de havalimanı inşa edecek!

Suriye Planlama ve Uluslararası İşbirliği Kurumu Başkanı İmad Sabuni, Suriye-Rus hükümetler arası komisyonun toplantısında imzalanan anlaşmalar kapsamında Suriye’nin Tartus kentinde havalimanı ve aşı üretim fabrikası inşa edeceklerini açıkladı.

Zaharova: ABD'lilerin çıktığı topraklar, Suriye hükümetine devredilmeli!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada Suriye'den çekilen ABD'li askerlerden boşalan toprakların Şam'ın kontrolüne bırakılması gerektiğini söyledi.

Suriye'nin yeniden inşasına Suudi Arabistan yardım edecek!

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada Suriye'nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı ABD'nin yerine Suudi Arabistan'ın ödemeyi kabul ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'yi imar edeceğiz!

Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Suriye'yi imar etmeye gideceğiz'' diye konuştu.

MÜSİAD Suriye'de ofis açtı!

MÜSİAD Suriye'nin Azez kentinde şube açtı, MÜSİAD, bu adımla Türkiye ve Suriye'deki iş adamları arasında bir köprü kurmayı hedefliyor. 

Suriye'nin yeniden inşasında İran'dan en az 180 şirket rol alacak!

İran'dan 180 civarında şirketin Suriye'nin savaş sonrasında yeniden imara yönelik inşaat malzemesi üretimi için tesis ve fabrikalar kuracağı belirtildi...

Suriye’deki 92 devlet hastanesinden 88’i yıkıldı!

İşgal altında bulunan Suriye'de yıkımlar her geçen gün artıyor. Bölgede bulunan 92 devlet hastanesinden 88’i yıkıldı.

TOKİ'nin inşa ettiği Suriye sınır duvarının yüzde 93'ü bitti!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Suriye sınırında inşa edilen duvarın yüzde 93'ü tamamlandı. İran sınırındaki duvarın ise yüzde 55'i bitti.

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran, Suriye'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik projelerden pay alacak. İran, rejimle yaptığı anlaşma sayesinde ülkedeki 30 bin konutun inşasını üstlenecek... 

Suriye'deki 4 evden biri yıkıldı!

Suriye'de yarım milyon inanın öldüğü savaşı bilançosu ağır. Ülkedeki 4 konutan biri yıkıldı. İç savaş, 388 milyar dolarlık ekonomik zarara yol açtı.

Suriye'deki imar yasası mültecilerin dönüşünü engelleyebilir!

Suriye'nin yeniden inşası kapsamında, savaşta zarar gören mülkler imara açılacak. Genel Sekreter Antonio Guterres ve Güvenlik Konseyi'ne gelen mektupta Suriye'deki imar yasasının mültecilerin dönüşünü erteleyebileceği ifade edildi.

MÜSİAD Suriye'de ticaret merkezi ve ofis açacak!

MÜSİAD, Suriye'de ticaretin geliştirilmesi ve insanların rahata kavuşması için ticaret merkezi ve şube açacak. Derneğin Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye Palmira kentinde restorasyon Haberi

Suriye Palmira kentinde restorasyon

Suriyeliler Palmira’ya Çöl İncisi adını vermiş. Birinci ve ikinci yüzyılda yaşamış birçok medeniyetin kesiştiği Palmira kenti, antik harabelerle dolu. Ancak son on ay içinde IŞİD militanları kentteki mezarları yağmaladı, antik harabeleri ve tapınakları dinamitle patlattı. Birleşmiş Milletler bunu bir savaş suçu olarak tanımladı.


Ancak yeni fotoğraflar, büyük hasar alan kentin hala ayakta olduğunu gösteriyor.


Suriye Antikçağ Yapıtları ve Müzeler Direktörü Mamoun Abdülkerim’e göre, onarım ekibi, yeniden Suriye’nin eline geçen kentte onarıma başlamaya hazır.


Birleşmiş Milletler’in kültürel mirası koruma kurumu UNESCO’nun, Palmira’yı ziyaret ederek, yapılması gerekenleri belirlemesi planlanıyor. Abdülkerim, Suriye hükümetinin Palmira’nın yeniden militanların eline geçmesini önlemek için çok sıkı güvenlik önlemleri almasını bekliyor ve Palmira üzerine çöken kabusun bittiğini söylüyor.


Hasar görmüş anıtları onarmaya kararlı olduklarını söyleyen Abdülkerim, kültür mirasını koruma mücadelesi veren...