13 / 05 / 2024

Suriye sığınağı

Suriye sığınağı

Suriye'de muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerde yaşayan ve ateşkesten umudunu kesen halk, Beşşar Esed rejimi ve müttefiklerinin bombardımanından korunmak için sığınak yapımına yöneliyor.

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı. TOKİ'nin İran sınırında inşasına başladığı 144 kilometrelik sınır duvarı bitme aşamasına geldi.

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Ömer Faruk Kavurmacı dördüncü sanık olarak hakim karşısına çıktı!

FETÖ finansman sağladıkları iddiasıyla tutuklanan İBB eski Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da aralarında bulunduğu TUSKON üyesi işadamları ilk kez hakim karşısına çıktı.

TOKİ'nin Suriye sınırına inşa ettiği duvarda sona gelindi!

Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye sınırındaki duvarın inşasında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Halk GYO 2017'nin ilk yarısına ait sorumluluk beyanını yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı2017 yılının ilk yarısına hesap dönemine ilişkin konsolide olmayan sorumluluk beyanını yayınladı.

Ali Ağaoğlu Bodrum'da MAG objektiflerinin karşısına geçti!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu tatil için gittiği Bodrum'da MAG objektiflerinin karşısına geçti.

Bursa Prestij Optimum yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı!

Bakyapı'nın hayat geçirdiği Bursa Prestij Optimum yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. Proje 990 daireden meydana geliyor

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Beyoğlu’ndaki binanın çatısına yapılan havuz mahkemelik oldu!

Beyoğlu'ndaki bir binanın çatısına yapılan havuz mahkemelik oldu, Serdar Bilgili'nin patronu olduğu şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tokyo'da marketin çatısına 17 villa inşa edildi!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da süpermarketin çatısına 17 adet villa inşa edildi. Gökyüzüne uzanan villaların yapımı için 14 milyon TL harcandı.

Bastion Holdings 2 katlı sığınağı 64.5 milyon TL'ye satıyor!

Amerikalı Bastion Holdings inşa ettiği yerin 13 metre altındaki sığınağı satıyor. Sığınak için 64.5 milyon TL isteyen firma, sığınağın yerini ise güvenlik gerekçesi sır gibi saklıyor.

Zonguldak'ın karayolu altyapısına yönelik 10 sorun mecliste!

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak İli'nin karayolu altyapısına yönelik çalışmalara ilişkin 10 soru hazırladı..

Suriye sığınağı Haberi

Suriye sığınağı

Rejim ve Rus güçlerinin en yoğun hava saldırılarına maruz kalan bölgelerden biri olan Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde, son zamanlarda sığınak yapımının hız kazandığı ifade ediliyor.


AA muhabirine konuşan Ebu Ömeru'd Dumani isimli Suriyeli, 6 kişilik ailesi için evinin yakınında bulduğu boş alanda, yerin 4 metre altında bir sığınak yaptığını söyledi.


Dumani, "Yaklaşık 5 metrekare genişliğe, 2 metre yüksekliğe ve bir de havalandırma boşluğuna sahip sığınakta, su ve battaniye gibi temel ihtiyaç maddelerini de bulunduruyoruz." dedi.


Sığınak kazma işlemini elindeki basit imkanlarla ancak iki haftada bitirebildiğini kaydeden Dumani, sığınak yapımında inşaat işçiliği tecrübesinden de istifade ettiğini dile getirdi.


Dumani ayrıca gecekondu mahallesindeki kerpiç evinde neredeyse her gün bombalarla sallandıklarını ve hemen sığınağa kaçtıklarını belirterek, "Şu anda sığınağı tüm mahallenin sığabileceği şekilde genişletmeye...