25 / 08 / 2024

Suriyeli harcamaları

Suriyeli harcamaları

Türkiye, sayıları 3 milyona ulaşan Suriyeli mülteciler için AFAD bütçesinden bugüne kadar 12 milyar dolarlık harcama yaptı... Suriyeliler için toplamda harcanan para altyapı maliyetleriyle birlikte 8 tane üçüncü köprü ediyor.

ABD'de inşaat harcamaları Temmuz'da yüzde 0,1 arttı!

ABD'de inşaat harcamaları, temmuz ayında aylık yüzde 0,1 artış kaydederek, piyasa beklentisinin altında seyretti.

Konut harcamaları Ağustos 2020'de yüzde 1.07 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ağustos 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Verilere göre, perakende fiyatlarda bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 1.07 artış yaşandı. 

Konut harcamaları ivme kazandı! 

İSO Meclisi ve İSO Meslek Komiteleri’nin (MESKOM) ağustos ayı ortak toplantısında yeni tip koronavirüs salgını sonrası şokun yavaşça atlatıldığı belirtildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Konut başta olmak üzere ertelenmiş tüketim harcamalarının büyük bir ivme kazandığı görülüyor" dedi.

ABD'de inşaat harcamaları haziranda yüzde 0,7 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, haziranda piyasa beklentisinin aksine aylık yüzde 0,7'lik azalış gösterdi.

Konut harcamaları Temmuz 2020'de yüzde 2,31 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Temmuz 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Verilere göre, perakende fiyatlarda bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 2,31 artış yaşandı.

Ankara'da Suriyeli kiracı ev sahibini bıçakladı!

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, tek katlı evde yalnız yaşayan Suriyeli Abdullah U., tartıştığı ev sahibi Fatih Dönmez'i bıçakladı. Olaya müdahale eden polis aracına da zarar vererek kaçmaya çalışan zanlı, kovalamaca sonrası yakalandı...

ABD'de inşaat harcamaları Mayıs ayında yüzde 2,1 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, Mayıs ayında piyasa beklentisinin aksine aylık yüzde 2,1'lik azaldı.

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...

ABD'de inşaat harcamaları Nisan ayında yüzde 2,9 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, Nisan ayında piyasa beklentisinden az bir düşüş göstererek yüzde 2,9 azaldı.

Konut harcamaları Mayıs 2020'de yüzde 2,70 arttı! 

İTO tarafından yayınlanan Mayıs 2020 fiyat indekslerine göre; Mayıs 2020 konut harcamalarında yüzde 2,70 artış yaşandı...

Kurumların bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti!

Kurumların 4 ayda bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti. En fazla harcamayı, bütçeden en fazla payı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı.

Almanya'da inşaat sektörü harcamaları büyümeye olumlu katkı yaptı!

ING Almanya Başekonomisti Carsten Brzeski yaptığı açıklamada birinci çeyrekte inşaat sektörü ve kamu harcamalarının büyümeye olumlu katkı yaptığını söyldi.

Suriyeli harcamaları Haberi

Suriyeli harcamaları

Yaşanan savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler için Türkiye'nin yaptığı harcama her geçen gün artıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bütçesinden Suriyeli mülteciler için yapılan harcama tutarının 36 milyar liraya ulaştığını açıkladı.


26 BARINMA MERKEZİ


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in sözlü soru önergesini yanıtlayan Bakan Ağbal, Türkiye'de 3 milyona yakın Suriye vatandaşının geçici koruma statüsünde misafir edildiğini belirtti ve 253 bin 487 Suriyelinin AFAD'ın 10 ilde kurduğu 26 barınak merkezlerinde yaşadığını kaydetti. Bakan şöyle dedi:

“Birleşmiş Milletler standartları dikkate alınarak AFAD tarafından yapılan çalışmaya göre, Suriyelilere yönelik yapılan harcama tutarı 12 milyar doları aşmış bulunmaktadır. Bu tutara AFAD tarafından afet ve acil durum faaliyetleri ödeneğinden, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı harcamalar ile...