29 / 04 / 2024

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...



Lübnan'da uzun senelerden beri birçok temel haktan yoksun yaşayan Filistinli ve Suriyeli mültecilerin hayat şartları, ülkedeki ekonomik kriz ve tüm dünyayı etkisi altına alanyeni tip koronavirüs salgınıyla daha da zorlaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan bir yapıya sahip Lübnan ekonomisinin 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşadığı belirtiliyor.

- Ekonomik kriz ve Kovid-19'dan sonra hayat daha da zorlaştı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli mülteciler de ülkedeki mevcut ekonomik krizin yanı sıra koronavirüs salgınının yol açtığı sorunların hayatı daha da zorlaştırdığını söylüyor.

Suriyeli 20 yaşındaki Muhammed Samed, kendisinin de Lübnan'daki diğer tüm mülteciler gibi temel haklara sahip olmadığını belirtti.

Kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödediklerini aktaran Samed, elektrik faturası için ise aylık 60-70 bin lira (yaklaşık 50 dolar) ödeme yaptıklarını ve kendilerine yardımcı olacak kimsenin olmadığını belirtti.

Suriyeli mültecilerden Salim İzzet ise Lübnan'da ekonomik kriz ve Kovid-19 salgını dolayısıyla iş imkanlarının kalmadığını ve dolayısıyla hayatın daha da kötüleştiğini söyledi.

Yunanistan'daki mülteciler evsiz kalma riskiyle karşı karşıya!


Geri Dön