15 / 05 / 2024

Suriyeli mülteciler arazi kirası

Suriyeli mülteciler arazi kirası

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...

Gayrimenkul Uzmanı açıkladı: En iyi reel yatırım arazi!

Yeni bir arsa ya da arazi arazi almak isteyenler gayrimenkul uzmanlarının paylaşacağı tüyoları merakla bekliyor. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin yaptığı açıklamada  en iyi reel yatırımın arazi olduğunu belirterek, önemli detaylar paylaştı. 

Muğla’dan arazi almak isteyenlere müjde! Arazi satışı yapılacak!  

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Muğla merkezde yer alan bir araziyi satacağını açıkladı. Açık artırma usulüyle satılacak arazi için 23 Ocak 2024’te ihale düzenlenecek.

Bursa'da deniz manzaralı villa ihaleye çıkarılıyor

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan değerli bir taşınmaz, bir borç nedeniyle satışa çıkarıldı. Elmas Sokak mevkisindeki 8.635,51 m² alanlı arazi üzerinde yer alan 17 bloklu bir kompleksten oluşan ve 2 nolu villa niteliğindeki bağımsız bölüm, eşsiz deniz manzarasıyla dikkat çekiyor.

Yüksek kiralar ödeyenler dikkat! Seçim öncesinde açıklandı!

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olarak Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesinin, kira sorununun çözümüne katkı sağlayabileceği görüşünü dile getirdi.

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve tüm dünyayı hüzüne boğan depreme kayıtsız kalmadı ve zarar görenlere destek amacıyla Türkiye'ye 3 bin çadır gönderdi.

Tarım Bakanlığı’ndan yıllardır beklenen müjde! Arazi sahipleri turnayı gözünden vurdu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kullanılmayan ve boş bırakılan arazilerin tekrar değerlendirilmesine ilişkin yatırım çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan destek projeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Resmi Gazete’ de yayımladı ve yürürlüğe girdi.

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Arazi kamudan, ev vatandaştan! Ağustos ayında başlıyor!

Konutta yeni model hayata geçiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine'nin vatandaşa arsa satacağını, vatandaşa burada ev inşa etme imkanı tanınacağını belirtti.

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

BİMDER, İdlib'de inşa edeceği 20 konut için hayırseverlerden yardım bekliyor!

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER), Suriye'nin İdlib kentinin Türkiye sınırına savaştan kaçarak yerleşen mülteciler için 20 Evlik konut inşa etmek istiyor.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

Paris Belediyesinden mültecileri ortak yaşamla Fransızlaştırma girişimi!

Paris'in en pahalı bölgelerinde Fransızlarla birlikte yaşayabilecekleri ucuz barınma olanağı sunulan mülteciler Fransızlaştırılmak isteniyor.

Midilli Adası'ndaki evsiz mülteciler için gösteri düzenlendi!

Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu önünde toplanan yüzlerce gösterici Midilli Adası'ndaki 4.000'i çocuk 13.000 mültecinin evsiz kalmasını protesto etti.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Suriyeli mülteciler arazi kirası Haberi

Suriyeli mülteciler arazi kirası

Lübnan'da uzun senelerden beri birçok temel haktan yoksun yaşayan Filistinli ve Suriyeli mültecilerin hayat şartları, ülkedeki ekonomik kriz ve tüm dünyayı etkisi altına alanyeni tip koronavirüs salgınıyla daha da zorlaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan bir yapıya sahip Lübnan ekonomisinin 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşadığı belirtiliyor.

- Ekonomik kriz ve Kovid-19'dan sonra hayat daha da zorlaştı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli mülteciler de ülkedeki mevcut ekonomik krizin yanı sıra koronavirüs salgınının yol açtığı sorunların hayatı daha da zorlaştırdığını söylüyor.

Suriyeli 20 yaşındaki Muhammed Samed, kendisinin de Lübnan'daki diğer tüm mülteciler gibi temel haklara sahip olmadığını belirtti.

Kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300...