29 / 04 / 2024

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve tüm dünyayı hüzüne boğan depreme kayıtsız kalmadı ve zarar görenlere destek amacıyla Türkiye'ye 3 bin çadır gönderdi.



Türkiye'nin Amman Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliğinin temin ettiği yaklaşık 3 bin çadırın Türk Hava Kuvvetleri, Türk Hava Yolları (THY) ve Ürdün Hava Kuvvetleri tarafından deprem bölgelerine nakledildiğini bildirdi.

Açıklamada, deprem sonrasında zarar gören veya maddi/manevi hasar alan  depremzedelere çadır desteği ve bu yardımın ulaştırılması hususunda BM ile Ürdün makamlarına teşekkür edildi.

Birleşmiş Milletler (United Nations, UN) 1945 yılında kurulan ve dünya çapında barış, güvenlik, insan hakları, ekonomik ve sosyal konular gibi konuları ele alan bir uluslararası örgüttür. 193 ülkenin üyesi olduğu Birleşmiş Milletler, dünya barışını ve adaletini sağlamaya çalışır ve insan haklarının korunması, ekonomik ve sosyal kalkınma, çevre koruma gibi konulara odaklanır. Ayrıca, ülkeler arasındaki işbirliğini teşvik etmek ve uluslararası sorunların çözümüne yardımcı olmak için çalışır.

BM den afet bölgesine 3 bin çadır 

Türk Hava Kuvvetleri (Turkish Air Force), Türkiye Cumhuriyeti'nin hava kuvvetleridir. Türk Hava Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin savunma gücünün bir parçasıdır ve ülkenin hava sahasının korunması, ülke içindeki ve dışındaki hava görevlerinin yerine getirilmesi, stratejik hava gücü sağlamak ve ülkenin savunma ihtiyaçlarını karşılamak gibi görevleri yerine getirir. Türk Hava Kuvvetleri, ayrıca uluslararası katkıları da içerebilen, birçok operasyon ve çatışma ortamında görev almıştır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön