16 / 05 / 2024

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve tüm dünyayı hüzüne boğan depreme kayıtsız kalmadı ve zarar görenlere destek amacıyla Türkiye'ye 3 bin çadır gönderdi.



DEPREM NEDEN OLUR?

Depremler, yer kabuğundaki kayaların kırılması sonucu oluşan sismik dalgaların etkisi ile meydana gelir. Yer kabuğu, farklı katmanlarındaki  kayaların hareket etmesi sonucu oluşan gerilme ve kayma nedeniyle kırılabilir. Bu kırılma anında, yer kabuğundaki kayalar hızla hareket eder ve sismik dalgalar yaratır. Bu dalgalar, yer kabuğunun farklı noktalarında veya yer kabuğunun derinliklerinde oluşabilir ve deprem olarak tanımlanır.

BM den afet bölgesine 3 bin çadır 

Depremler, yer kabuğundaki kayaların açık faylar boyunca hareket etmesi sonucu da oluşabilir. Açık faylar, yer kabuğundaki kayalar arasındaki gerilme nedeniyle oluşan kırılmalardır ve deprem merkezine yakın olan bölgelerde en fazla etkilenir.

Depremler, volkanik aktivite, göl oluşumu, jeolojik deformasyon veya deniz tabanı hareketleri gibi birçok faktör tarafından da tetiklenebilir.

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

Türkiye kenetlendi yaraları sarıyoruz! Bir destekte Baykar'dan

Bu habere hemen bakın! Başvuran herkese 1.611 TL ödeme yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön