29 / 04 / 2024

Türkiye kenetlendi yaraları sarıyoruz! Bir destekte Baykar'dan

Türkiye kenetlendi yaraları sarıyoruz! Bir destekte Baykar'dan

Türkiye'yi yasa boğan Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan depremin akabinde Adeta tüm Türkiye'nin birlik olduğu yaraları sarmaya çalıştığı vahim olayda Baykar gibi yerli şirketler de bölgeye yardım elini uzatmaya başladı.




6 Şubat’ta Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 10 ilde büyük yıkımlara yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde tarihimizin en çok can kaybına neden olan 2 deprem meydana geldi. Depremin yol açtığı yıkım sonrası onlarca 
ülkenin katılım yaptığı arama kurtarma faaliyeti başlatıldı. Büyük firmalar da hem bu hem de akabinde gelecek yapılanma sürecine stek sağlıyor. Son olarak Baykar, 1 milyar 855 milyon TL’yi bulan peşin ve konut desteğini açıkladı.

Baykar, bin kalıcı konut, 2 bin kişilik konteyner kent ve yüz milyonlarca TL bağış yaptı!

Baykar, depremin ilk gününden itibaren hem nakdi hem de insani yardım yapıyor ve bunu sosyal medya hesapları üzerinden herkese açık bir şekilde paylaşıyor. İlk 4 günlük süreçte 656 milyon TL’ye yakın bir bağış yaptığını gördük. Şimdiyse kalıcı konut ve konteyner kent desteği ile bu bağışı 3 katına çıkardı.

Türkiye kenetlendi yaraları sarıyoruz! Bir destekte Baykar dan

Baykar tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:


“Baykar olarak afetzedelerin kalıcı barınma gereksiniminin bertaraf olması için AFAD ile koordineli bir şekilde 1.000 konut bağışlayarak konut seferberliği başlatıyoruz. Toplam yardım miktarımız 1 milyar 855 milyon TL’ye ulaştı. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.

Bölgedeki acil barınma ihtiyacına destek olabilmek adına ilk etapta 2000 mağdur kardeşimizin yaşayabileceği Baykar Konteyner Kent’i hayata geçiriyoruz. Bu zor günleri beraber atlatacağız.”

Depremin 4. gününde Baykar tarafından yapılan paylaşım ise şu şekilde:

 

Milletimiz için #KonutSeferberliği başlatıyoruz.

BAYKAR olarak afetzede kardeşlerimizin kalıcı barınma ihtiyacının çözümüne destek olabilmek için AFAD ile koordineli olarak 1000 konut bağışlıyoruz.

Yaralarımızı tek yürek hep birlikte saracağız. pic.twitter.com/9lSmyFz1Hz

— Selçuk Bayraktar (@Selcuk) February 12, 2023

“Bugün, kurucumuz merhum Özdemir Bayraktar ve Canan Bayraktar adına, 300 milyon TL’lik bir nakdi yardımı daha AFAD’a ilettik.  Baykar ailesi olarak 4 günlük süre zarfında bölgeye gönderdiğimiz insani ve nakdi yardımlar 655 milyon TL’ye ulaştı. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön