08 / 07 / 2024

Suriyeliler ekimde kaç tane inşaat şirketi kurdu

Suriyeliler ekimde kaç tane inşaat şirketi kurdu

TOB­B’­un açık­la­dı­ğı ve­ri­le­re gö­re 2015 Ekim ayın­da 366 adet ya­ban­cı or­tak ser­ma­ye­li şir­ket ku­rul­du. Verilere göre kurulan şirketlerden 479'u inşaat şirketi.

Otomobil satışları ekim ayında yüzde 17 arttı! İşte Türkiye'de en çok satılan otomobil markaları...

Türkiye'de en çok satılan otomobil markaları belli oldu. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında ekimde en çok satışı gerçekleştirilen markalar sırasıyla Fiat, Ford ve Renault oldu. Peki ekimde kaç adet otomobil satışı yapıldı? İşte detaylar...

Suriyeliler briket evin hayaliyle yaşıyor!

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına sığınan Suriyeliler briket evlerinin inşa edileceği günü bekliyor.

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Avcılar'da Suriyeliler için okul açıldı!

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için Avcılar’da bir okul daha hizmete girdi. Prefabrik okulda ilk etapta 125 öğrencinin öğrenime başladığını vurgulayan Mehmet mazi, yeni kayıtlarla bu sayının artacağını bildirdi.

Uluslararası Şefkat Derneği Suriyeliler için 6. okulunu açtı!

Uluslararası Şefkat Derneği'nin, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için açtığı okul sayısı 6'ya yükseldi. Dernek Başkanı Mehmet Mazi, “Devletimiz de bu konuda bize yardımcı oluyor” dedi.

Suriyeliler Mersin'de konut fiyatlarını yükseltti!

Savaştan kaçıp Mersin'e gelen Suriyeliler, kentteki kiralık ve satılık konut fiyatlarını yükseltti. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, "Mersin emlak kriziyle karşı karşıya kaldı" dedi.

Suriyeliler kiralık daire fiyatlarını patlattı!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler, başta Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Mersin olmak üzere Türkiye’ nin birçok iline yerleşmeye başladılar...Suriyeliler kiralık daire fiyatlarını patlattı...

Fatih'te kiralık ev bulamayan Suriyeliler Sulukule'ye taşınıyor!

Savaştan kaçan Suriyelilerin çoğu Fatih'e yerleşti ancak Fatih'te kiralık ev bulamayan ve maddi durumu biraz daha iyi olan Suriyeliler Sulukule'de ev kiralıyorlar. Kiralanan evleri çoğunlukla iki aile paylaşıyor..

Suriyeliler için 10 bin kişilik 2 bin konteynır kurulacak!

Esad rejiminin baskısından kaçarak Hatay'daki çadır kentlere sığınan Suriyeliler için Kilis'te modern bir konteynır kent hazırlanıyor. Çalışmaların son hızla devam ettiğini anlatan Kilis Valisi Yusuf Odabaş, "10 bin kişinin misafir edileceği alanda 2 bin

Forum İstanbul'daki akvaryum Turkuazoo ekimde açılıyor!

Forum İstanbul'un içindeki 8 bin metrekarelik akvaryum Turkuazoo, 17 milyon Euro yatırımla ekimde kapılarını açacak

TOKİ Kayabaşı'nda 11'inci gün kaç başvuru oldu?

TOKİ Kayabaşı projesinde ikinci etapta 24 Ağustos 2009 tarihinde satışa çıkarılan 7 bin 588 konuta bugün kaç başvuru yapıldı?

Cüneyt Erginkaya: Adana'daki kaçak yapılaşma durdurulmalı

Şehir Plancıları Odası Çukurova Şube Başkanı Cüneyt Erginkaya, Adana Hava Limanı çevresindeki kaçak yapılaşmanın acilen durdurulması gerektiğini söyledi

Sabri Ateş: Kaçak emlakçılara kimse dur demiyor!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, "Ankara'da genel müdürlüklerde sabah kim erken gelirse sandalyeyi o kapıyor. Devlette o kadar boş eleman varken, kaçak emlakçılara kimse dur demiyor" dedi

Suriyeliler ekimde kaç tane inşaat şirketi kurdu Haberi

Suriyeliler ekimde kaç tane inşaat şirketi kurdu

TOB­B’­un açık­la­dı­ğı ve­ri­le­re gö­re 2015 Ekim ayın­da 366 adet ya­ban­cı or­tak ser­ma­ye­li şir­ket ku­rul­du. Bu şirket­le­rin 136’sı Su­ri­ye, 28’i Al­man, 26’sı Irak or­tak­lı. İlk 10 ay­da ise ku­ru­lan ya­ban­cı or­tak ser­ma­ye­li şir­ket sa­yı­sı 3 bin 899. Bu şir­ket­le­rin 1284’ü Su­ri­ye, 289’u Al­man,  241’i Irak or­tak­lı.


PE­RA­KEN­DE­YE İL­Gİ GÖSTERDİLER


587’si ano­nim, 3 bin 312’si li­mi­ted şir­ket olan bu şir­ket­le­rin 1427’si top­tan ve pe­ra­ken­de ti­ca­ret, mo­tor­lu taşıt­la­rın ve mo­to­sik­let­le­rin ona­rı­mı, 498’i ima­lat ve 479’u in­şa­at sek­tö­rün­de ku­rul­du. Bun­la­rın top­lam sermaye­le­ri­nin yüz­de 85,70’i ya­ban­cı ser­ma­ye­li or­tak pa­yı. Bu tür şir­ket­le­rin top­lam ser­ma­ye­si ise 982,4 milyon li­ra­yı bul­du.


Bugün...