10 / 05 / 2024

sürmene ruhban okulu

sürmene ruhban okulu

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran bir vatandaş, Trabzon Sürmene'de yer alan Ruhban Okulu’nun onarılıp tekrar kullanıma açılmasını talep etti. Sürmene'deki Ruhban Okulu’nun turizme kazandırılması kararı çıktı...

Yükseköğretim Kurulu harekete geçti: Vakıf üniversitelerine art arda ücret uyarısı!

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala Yükseköğretim Kurulu, harekete geçti. Bu kapsamda, okulu uzatacak öğrencilerden eğitim öğretim ücretinin dönem veya ders başına alınmasına karar verildi. İşte detaylar...

Maltepe Atışokulu Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Maltepe İlçesi,Atışokulu Mah.194 Ada 1Parsel ve 704 Ada 34 Parselin Bir Kısmı ile 195 Ada 15-17-19Parseller,199 Ada 24-28 Parseller ve Bir Kısım Kadastral Boşluğa İlişkin 1/5000 Ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın ihaleye çıkıyor! Tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı!

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın resmen ihaleye çıkıyor. Üzümlü Mahallesi'nde inşa edilecek olan tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı.

Turizm meslek okulu öğrencilerine müjdeli haber! Oteller burs ve iş garantili eleman arıyor!

Turizm sektörü nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Yüksek kiralar nedeniyle çoğu çalışan Antalya’dan göç ederken, oteller eleman açığını kapatmak için turizm meslek okulu öğrencilerini sektöre kazandırma gayretinde.

Özel okul ücretlerinde fahiş artış! Veliler isyan ediyor, okullara soruşturma!

Özel okullar, yüzde 65 olarak belirlenen zam oranını türlü yollarla aşmaya devam ediyor. Fahiş fiyatlara tepkili olan veliler ise artık bu rakamları ödeyemeyeceklerini söyleyerek devlet okulu seçeneğini masaya getirdi.

TOKİ'den İstanbul'a 1.692 konutluk yeni proje geliyor! ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Maltepe Atışokulu projesi için düğmeye basıldı. Söz konusu projede 1.692 yeni konut yer alacak.

Şile Mert Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Şile Mert Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi bugün Şile'de 500 bin TL sermaye bedeli ile ÖZcan Sürmene tarafından kuruldu.

TOKİ Trabzon Sürmene 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Peşinat miktarı sadece yüzde 10!

TOKİ Sürmene 2022 projesinde kaç konut yapılacak, TOKİ Sürmene projesine nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Trabzon Sürmene 2022 sosyal konut projesi...

Kamu kurumuna alım yapılacak! Tek şart B sınıfı ehliyet! Son 2 gün kaçırmayın!

MEB akşam sanat okulu İşkur üzerinden B sınıfı sürücü ehliyeti ve A2 belgesi olan personel alımı yapacak.

Maltepe Atışokulu Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli Maltepe İlçesi Atışokulu Mahallesi Muhtelif Parseller ve Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin Çevre Düzeni Planı ve İmar Planı Değişkliği askıya çıkarıldı.

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Gayrimenkul Okulu'nda eğitimler 30 Nisan'da başlıyor!

Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Profesyonelleri Derneği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, gayrimenkul sektöründe akademik deneyim ve sektör tecrübesini birleştirdi ve Gayrimenkul Okulu'nu hayata geçirdi.

TİKA Kuzey Makedonya'da 40 okulu yeniledi!

TİKA bugüne kadar; 24’ü onarım 16’sı inşaat olmak üzere toplam 40 ilköğretim okulu ve lise ile üniversitelerin Türkoloji Bölümlerinin yenilenmesi ve donanımlarını gerçekleştirdi.

sürmene ruhban okulu Haberi

sürmene ruhban okulu

Trabzon Sürmene’de yer alan Ruhban Okulu orjinaline sadık kalınarak yapılacak restorasyondan sonra turizme kazandırılacak. Milliyet’in ulaştığı belgelere göre, Trabzon Sürmene Dirlik (Cida) köyünde yer alan Ruhban Okulu burada yaşayan Rum teba tarafından inşa ettirildi. Sonraki dönemlerde ise ilkokul ve lojman olarak kullanıldı. Fakat uzun zamandır kullanılmayıp atıl ve metruk durumda bırakılarak kaderine terk edildi. Ayrıca aynı köyde sonradan camiye dönüştürülen kilisenin de benzer biçimde harap durumda olduğu belirtildi.

TBMM’ye başvurdu

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuru yapan bir vatandaş, Trabzon Sürmene’de yer alan eski Ruhban Okulu ve köy kilisesinin kötü durumda olduğunu, onarılıp tekrar kullanıma açılmasını istedi. Komisyon, başvuruyu işleme aldı ve bu durumu Trabzon Valiliği’ne iletti. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü
ve Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu durum...