28 / 04 / 2024

Yükseköğretim Kurulu harekete geçti: Vakıf üniversitelerine art arda ücret uyarısı!

Yükseköğretim Kurulu harekete geçti: Vakıf üniversitelerine art arda ücret uyarısı!

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala Yükseköğretim Kurulu, harekete geçti. Bu kapsamda, okulu uzatacak öğrencilerden eğitim öğretim ücretinin dönem veya ders başına alınmasına karar verildi. İşte detaylar...



Yükseköğretim Kurulu üniversitelerin açılmasına kısa süre kala vakıf yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören ve normal eğitim süresini uzatan veya dönem tekrarı yapan öğrencilerden eğitim öğretim ücretinin dönem ya da ders başına alınmasını kararlaştırdı.

YÖK tarafından gerçekleştirilen son dakika açıklamaya göre, normal eğitim- öğrenim süresinde mezun olamayarak okulu uzatan öğrencilerden eğitim öğretim ücreti senelik değil sadece tekrar gerektiren dönem veya ders başına alınacak.

Vakıf yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören ve dönem tekrarı yapan veya normal eğitim süresini uzatan öğrenciler için harekete geçen Yükseköğretim Kurulu, eğitim öğretim ücretinin senelik değil sadece tekrar alınan dönem veya ders başına alınmasını kararlaştırdı.

Bu kapsamda ücret de normal eğitim dönemi ücretini aşmayacak.

YÖK'DEN VAKIF KURUMLARINA UYARI

Sözcü'de yer alan detaylara göre, Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamada, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu çerçevesinde vakıf yükseköğretim kurumlarında öğrencilerden alınacak eğitim ve öğretim ücretlerinin mütevelli heyet tarafından belirleneceğinin hüküm altına alındığı anımsatıldı.

YÖK'ün yaptığı açıklamada, bir üst sınıfa geçen öğrencilerden yeniden alması gereken alt sınıf dersleri ve daha önce alarak başaramadığı dersler için dönem/yıllık ücrete ilave olarak ek bir ücret alınmamasının Yükseköğretim Genel Kurul tarafından daha önce karar altına alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada; "Buna karşılık bazı vakıf yükseköğretim kurumlarının normal eğitim süresinde mezun olamayarak okulu uzatan öğrencilerden kaldığı ders ücreti yerine yıllık ücret talep ettiğine ilişkin Başkanlığımıza ulaşan şikayetler üzerine Yükseköğretim Genel Kurulunca, öğrencinin dönem tekrarı yapması veya normal öğrenim süresinin aşılması halinde alınacak ücretin yıllık değil sadece tekrar gerektiren ders veya dönem başına ücret ödemesine ve ödenen bu ücretin de her halükarda ilgili dönem alması zorunlu olan ders/kredi başına düşen tutarı aşmamasına karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu açıklamada, tüm vakıf yükseköğretim kurumlarına bildirilen karara uygun hareket edilip edilmediğinin ilk denetim döneminde gözden geçirileceğine dikkat çekildi.

JGK 6 bin 940 personel alımı başvuruları başladı mı? Jandarma Uzman Erbaş alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Yüksek Seçim Kurulu 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alıyor! Başvurular 22 Eylül'de başlayacak! Aman kaçırmayın!

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?


Geri Dön