29 / 04 / 2024

Surp Agop Mezarlığına ne oldu

Surp Agop Mezarlığına ne oldu

1942 yılında İstanbul Belediyesi, satılığa çıkarttığı eski Surp Agop Mezarlığı sahasında bulunan arsaların metrekaresinde indirim yapmış. Metrekaresini 150 liradan satamayan Belediye, metrekare fiyatını 100 liraya indirmiş.

1941 yılında Taksim Kışlası arsasına toprak dökülecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi tarafından yıktırılan tarihi Taksim Kışlası'nın arsası toprak dökmek suretiyle yükseltilecekmiş. Belediye, yükseltilen kısımdaki arsaların satışa çıkarılmasını ya da apartman inşa etmeyi düşünmüş.

1937 yılında Surp Agop Mezarlığı satılığa çıkarılacak!

1937 yılında Pangaltı semti civarında yer alan Pangaltı Ermeni Mezarlığı (Surp Agop), Henri Prost tarafından kesin bir imar planı hazırlandıktan sonra mezarlığın arazisi ifraz edilerek satılığa çıkarılacakmış.

1935 yılında Surp Agop arsasına esaslı bir plan yapılacak!

1935 yılında Belediye'ye geçen Şişli'deki, günümüzde çeşitli binaların bulunduğu, Surp Agop Mezarlığı sahasına esaslı bir plan yapılacakmış. Şehrin nazım planını hazırlayacak olan uzman, ilk iş olarak mezarlık sahasını tanzim edecekmiş.

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti!

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti. 16.04.2022 Cumartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuşan ve Çamlıca Mezarlığı'na defnedilen İskitoğlu'nun ailesi taziye mesajı yayımladı.

Mehmet Cengiz'in acı günü! Annesi Şöhret Cengiz vefat etti!

Cengiz Holding'in yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz'in annesi Hatice Demir hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Çengelköy Aile Mezarlığı'na defnedilecek...

Kemal Akar'ın cenazesi bugün defnediliyor!

Türkiye'de sosyal konutun öncü isimlerinden CHP eski Büyükşehir Grup Başkanı Kemal Akar'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Levent Camii'nden kaldırılıp, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Türkerler'in acı günü! Zekiye Türker vefat etti!

Türkerler Holding'in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'in anneleri Zekiye Türker vefat etti. Cenazesi Gölbaşı Aile Mezarlığı'na defnedilecek. 

Demir İnşaat'ın acı günü! Hamit Demir'in annesi Hatice Demir vefat etti!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir'in annesi Hatice Demir hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Cami'nde kılınacak öğle namazını müteakip Büyükçekmece Mezarlığı’na defnedilecek...

BESA'nın acı günü! Salih Bezci'nin babası Durali Bezci vefat etti!

BESA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’nin babası Durali Bezci bugün vefat etti. Merhum Durali Bezci’nin cenazesi 17 Aralık Salı günü öğle namazına müteakip Ahmet Hamdi Akseki Camii’den kaldırılarak Ankara Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek...

Makyol İnşaat'ın acı günü! Sariye Çebi hayatını kaybetti!

Makyol İnşaat Onursal Başkanı Saffet Çebi'nin eşi Sariye Çebi vefat etti. Merhume Sariye Çebi'nin cenazesi bugün Fatih Camii'nde ikinci namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı'na defnedilecek...

Müteahhit Yaşar Tavukçuoğlu vefat etti!

Müteahhit Yaşar Tavukçuoğlu vefat etti. Tavukçuoğlu ailesi taziye ilanı yayınladı. Merhumun cenazesi Samandıra Merkez Mezarlığı'na defnedilecek.

Betofiber'in acı günü! Hakan Çelen vefat etti!

İnşaat Mühendisi Hakan Çelen vefat etti. Cenazesi bugün öğle namazına müteakip Ankara Karşıyaka mezarlığına defnedilecek.

Fehmi Babacan son yolculuğuna uğurlandı!

İş adamı Fehmi Babacan son yolculuğuna uğurlandı. İş adamı Fehmi Babacan, kılınan cenaze namazına müteakip Küçük Halkalı Mezarlığı'na defnedildi.

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük'ün dedesi vefat etti!

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük'ün dedesi Abdullah Çetin İkiz hayatını kaybetti. İkiz’in cenazesi bugün Saip Köyü Mezarlığı'na defnedilecek...

Şile Kömürlük mezarlık alanına ilişkin imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kömürlük Mezarlık Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Surp Agop Mezarlığına ne oldu Haberi

Surp Agop Mezarlığına ne oldu



Surp Agop sahası


Belediye satış fiyatını indirdi


    Belediye, Surp Agop sahasındaki 9 bloktan yalnız bir parçasını satılığa çıkarmış ve metre murabbaını 150 liradan satmıştı. Köşebaşındaki bu arsanın satılmasından sonra Belediye, diğer arsaları da satmaya karar vermiştir. Fakat bu arsaların yüz elli liradan satılmasını imkan dahilinde görmediğinden metre başında elli lira tenzilat yapmış ve evvelce satılan arsanın yanındaki iki parça arsayı da satılığa çıkarmıştır. Bu arsalar için istenen fiyat, metre murabbaına yüz liradır. Bu arsalar satıldıktan sonra mütebaki arsalar için de yeni fiyat konacaktır. 

    Bu arsaların üzerine tesadüf eden garaj binaları Belediye tarafından istimlak edilmiştir. Arsalar...