11 / 05 / 2024

Surp Pırgiç arazisi son durum

Surp Pırgiç arazisi son durum

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na iade edilen, üzerinde Zeytinburnu Stadının da bulunduğu arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alana çevrildi.

Ertuğrul Doğan'dan Kartal arazisi açıklaması: Trabzonspor'a kazandırılıp Emlak Konut GYO veya TOKİ ile anlaşma yapılacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, olağan mali genel kurulunda önemli açıklamalarda bulundu ve Kartal arazisi ile ilgili son durumu paylaştı. 

EYT'de şok detay! Adına tarım arazisi olanlar ile TMO'ya ürün satanlara EYT müjdesi! Hemen bu şartlara bakın!

Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 senedir yurt dışında yaşayanlar, borçlanma ve hizmet kazanarak EYT ile emekli olmaya hak kazanacak. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi bulunanlar ve TMO'ya ürün satanlar da faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

5 bin 882 hazine arazisi satışa hazırlanıyor!

Murat Kurum, "Yerli üretimi, Hazine taşınmazları ile destekliyoruz" açıklamasında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, topraksız ve toprağı olmayıp ekip biçmek isteyen çiftçilere yönelik projesinde 5 bin 882 hazine arazisi satışa hazırlanıyor...

Surp Pırgiç Vakfı'nın Zeytinburnu arazisi yargıya taşındı!

Zeytinburnu Belediyesi Torba yasayla Surp Pırgiç Vakfı’na iade edilen Zeytinburnu sahilindeki 600 milyon TL'lik araziyi yargıya taşıdı. İşte detaylar..

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Zeytinburnu Stadyumu arazisinde mahkeme kararı bekleniyor!

Zeytinburnu Stadyumu’nun içinde bulunduğu arazi Surp Pırgiç Vakfı ile, Zeytinburnu Belediyesi’ni birbirine düşürdü. Arazinin mülkiyetiyle ilgili hukuki süreç devam ederken, vakıf yetkilileri mahkemenin adil bir karar vereceğine inandıklarını söyledi.

TÜGVA'nın Eyüp'teki arazisinin imar planı mı değişti?

Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜGVA’nın İstanbul Eyüp’teki arazisi için bürokratik işlemler jet hızıyla halledildi. Plan Kısmen ‘Park+ Zeminaltı Katlı Otopark’, kısmen de ‘Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı’na alındı.

Ordu Yelken Kulüp arazisi ticari alana uygun mu?

Yelken Kulüp arazisi için hazırlanan teknik bilirkişi raporu tamamlandı. Rapora bilirkişi heyeti, alanın park alanına katılmasına karar verildi. Peki Ordu Yelken Kulüp arazisi ticari alana uygun mu?

Surp Pırgiç arazisinin imar değişikliği davalık oldu!

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na iade edilen, üzerinde Zeytinburnu Stadının da bulunduğu arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alana çevrildi.

1944 yılında Belediye, Ragıp Paşa Köşkü'nü satın almak istiyor!

1944 yılında İstanbul Belediyesi, Caddebostan'daki Ragıp Paşa Köşkü'nü satın almak istemiş. Köşkün satın alınması için bir heyet oluşturan Belediye, 31 bin metrekare arazisi olan köşke 1.5 milyon lira teklif etmiş.

1937 yılında Surp Agop Mezarlığı satılığa çıkarılacak!

1937 yılında Pangaltı semti civarında yer alan Pangaltı Ermeni Mezarlığı (Surp Agop), Henri Prost tarafından kesin bir imar planı hazırlandıktan sonra mezarlığın arazisi ifraz edilerek satılığa çıkarılacakmış.

ODÜ Tıp Fakültesi Hastanesi arazisi kamulaştırma son durum!

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kullanılacak 600 yataklı hastanenin mahkeme süreçlerinin devam ettiğini söyledi...

Atatürk Orman Çiftliği'nin 22 dönüm arazisi kayıp mı?

Diyarbakır, Yenişehir ilçesi AK Parti İlçe Kongresine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Atatürk Orman Çiftliği'nde 22 dönüm arazinin kayıp olduğunu iddia etti...

Surp Pırgiç arazisi son durum Haberi

Surp Pırgiç arazisi son durum

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na iade edilen, üzerinde Zeytinburnu Stadının da bulunduğu arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alana çevrildi. Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı, uzun süren çabaların sonucunda Zeytinburnu'ndaki hastane arazisinin karşısında yer alan 42 bin 259 metrekarelik eski bostan arazisini, 22 Ocak 2014'te Vakıflar Genel Meclisi kararıyla geri almıştı. Arazinin üzerinde, Zeytinburnu Stadı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait spor kompleksi, halk pazarı ve otopark bulunuyor. İade edilmesinin ardından, Zeytinburnu Belediyesi, iadeye karşı dava açmış ve davayı kaybetmişti. Belediye ayrıca, imar planlarında değişiklik yaparak, ticaret alanı olarak görülen arazinin 8 bin metrekarelik bölümünü, 18 Ekim 2014'te yeşil alana çevirdi. Belediye'nin imar planı değişikliği, geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi nde yapılan meclis toplantısında da kabul edildi. 


İmar değişikliği mahkemelik 

Surp Pırgiç...