23 / 11 / 2024
fuzul

susuzluk sorunu

susuzluk sorunu

Son günlerde gündemde olan susuzluğa çözüm olarak önerilen barajlardaki dip suyunun kullanılması konusunda uzmanlar uyarıyor; Gölet tabanındaki çökeltiler su kalitesini boza ve canlı yaşamı biter.

Ali Rıza Karacan: Suyun tekrar kullanımı atık su arıtma tesisleri ile mümkün!

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karacan, "Suyun tekrar kullanımı atık su arıtma tesisleri ile mümkün. Endüstriyel kuruluşların tümünün bu kurala uyması gerekir" şeklinde konuştu.

TOKİ Mersin Erdemli Konutları'nda cami sorunu çözülüyor!

Adana Erdemli Belediyesi, TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların cami sorununu çözmek için çalışmalara başladı. TOKİ'nin site bahçesinde bulunan bir kamelyası mescide dönüştürülerek, burada yaşayan insanların cami sorunu çözülüyor.

Afyon Sandıklı'da alt yapı sorunu ortadan kalkacak!

Sandıklı'da yıllardır sorun olan Kanalizasyon ve yağmur suyu için Başkan Mustafa ÇÖL’ün talimatıyla yapılan proje kapsamında Sandıklıda alt yapı sorunu ortadan kalkıyor.

Marmaris’in mülkiyet sorunu çözülecek!

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Marmaris’e TOKİ Konutları yapılması ve Bozburun, Söğüt, Taşlıca mahallelerinin tapu, mülkiyet sorunu ve ecrimisil sorunlarının çözümü için çalışmalar başlattı.

Bakırköy'de ilk başta kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli!

Aysun Çelikler, “AK Parti olarak çok önemsiyoruz. Mesleki duyarlılığımda var bu konuya. Burada binaların nasıl riskli olduğunu görüyoruz. Burada ilk başta kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli" dedi.

Antalya'daki 7 mahallenin su sorunu çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yüz yıldır yaşadığı su sorunu nedeni ismi Susuz Şahap olan mahallenin su sorunu bitirdi. Akseki’nin aralarında Susuz Şahap’ın da bulunduğu 7 mahallesinin su sorunu çözüldü.

Adana Yüreğir'de yol sorunu tarih oluyor!

Yüreğir Belediyesi, asfalt çalışmalarını hız kesmeden sürdüyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Girilmedik yer bırakmadık. Yüreğir'de yol sorunu tarih oluyor" dedi

Trabzon'da imar sorunu mu yaşanıyor?

Trabzon'da 7. Kentsel Altyapı Sempozyumu devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sempozyumda yaptığı değerlendirmede, Trabzon'daki imar sorunu konusunda açıklamalarda bulundu.

Adana'daki mania sorunu çözüldü!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 40-50 bin insanı mağdur bırakan mania sorununu çözdüklerini belirterek, mania sorunu yaşayan arsa sahibi veya müteahhitlerin Seyhan Belediyesi'ne başvurabileceklerini söyledi.

Adana Havalimanı'da yüksek bina sorunu çözüldü!

Adana merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, kent merkezindeki havaalanı çevresinde 60 bin kişiyi ilgilendiren, hava trafiğini tehlikeye soktuğu için 'mania' engeline takılan yüksek binalarla ilgili sorunu çözdüklerini açıkladı.

Okmeydanı'ndaki tapu sorunu 11 yılda çözüldü!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'ndaki asıl sorunun tapu olduğunu ve 11 yıl içinde bu sorunu çözdüklerini açıkladı.

Üsküdar'ın 2-B sorunu çözüldü!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tam 28 yıldır 2B sorunu ile boğuşan yaklaşık 16 bin vatandaşa verdiği ‘Bu can bu tende olduğu sürece verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz’ sözünü tutarak, çeyrek asırdır süren sıkıntılara son verdi.

Antalya Serik ve Manvagat'ta atık su arıtma sorunu çözülüyor!

Serik ve Manavgat'ın atıksu arıtma sorunu 60 milyon liralık yatırımla 6 ay gibi kısa sürede çözüldü. Koku ve deniz kirliliği sorunlarını tarihe gömecek olan arıtma tesisleri törenle açıldı

Gaziantep’te 50 yıllık konut sorunu çözülüyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’in 50 yıl boyunca konut sorunu yaşamaması için düğmeye bastıklarını açıkladı. Şimşek, “TOKİ ve belediyeler aracılığıyla Gaziantep’in konut sorununu çözecek bir kapasite oluşturduk” dedi.

susuzluk sorunu Haberi

susuzluk sorunu

Günlük ortalama 2.5 milyon metreküp su ihtiyacı olan İstanbul'da, yaşanması muhtemel su sorununa karşı farklı seçenekler de gündeme getiriliyor. 


Melen'den sonra Sakarya nehrinden de su çekilmeye başlanan 'megakent' için gündeme gelen yeni çözüm önerilerinden biri de barajlardaki dip suyunun arıtılarak hizmete sokulması. Barajlardaki su seviyesinin yüzde 10'un altına düşmesi ölü hacim yani dip suyu olarak kabul ediliyor. İstanbul barajlarındaki ölü hacim olarak adlandırılan dip suyu miktarının 100 milyon metreküp olduğu, söz konusu miktarın 40 günlük su ihtiyacını karşılayacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar ise dip suyunun çok titiz çalışmalarla çekilmesi gerektiğini, aksi halde bazı risklerin oluşacağına dikkat çekiyorlar. 


'Koku yapabilir' Melen projesinde görev alan DSİ eski yöneticisi ve su politikaları uzmanı Dursun Yıldız, dip suyunun tamamen kullanılması durumunda canlı yaşamının yok olacağını söyleyerek...