04 / 05 / 2024

suudi acente temsilcileri Dikmen kentsel dönüşümünü mü inceledi

suudi acente temsilcileri Dikmen kentsel dönüşümünü mü inceledi

Tanıtım gezisi organizasyonu kapsamında 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Başkent’i gezdi. 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Alanı’nı gezdi.

Suudi acente temsilcileri Dikmen'de dönüşümü inceledi!

Tanıtım gezisi organizasyonu kapsamında 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Başkent’i gezdi. 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Alanı’nı gezdi.

Sektör temsilcileri Ankara'nın yatay şehirleşme planını destekliyor!

Hükümetin üzerinde çalıştığı “yatay şehirleşme” planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamalarıyla gündeme yerleşti. Başkent inşaat sektörü temsilcileri planı destekledi.

Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu kuruldu!

Türkiye'den gayrimenkul alımını kolaylaştırmak ve hızlandırmak adına kurulan ilk "Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu"nun imzaları atıldı. İlgili fon ile ilk etapta Türkiye'ye 500 milyon dolarlık yatırım planlanıyor.

Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret merkezleri kuracak!

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında ticaret merkezlerinin kurulması planlanıyor. Kurulacak ticaret merkezleri, serbest bölgelerden farklı bir yapıya sahip olacak.

Sektör temsilcileri Atatürk Havalimanı'nın park olmasını istedi!

İnşaat sektörü temsilcileri Atatürk Havalimanı kapatıldıktan sonra o alanın parka dönüştürülmesini istiyor. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'na katılan sektörün önde gelen isimleri kurultayın değerlendirmesini yaptı.

Mısır'ın 2 adası Suudi Arabistan'ın oldu!

Mısır ve Suudi Arabistan arasında yeniden belirlenen Kızıldeniz sınırı ile ilgili anlaşmanın ardından Suudi Arabistan iki ada kazandı. Adalar meselesinin son 6 yıldır görüşüldüğü ve iki ülke heyetlerinin konu ile ilgili 11 görüşme yaptığı belirtildi.

Suudi Arabistan Kralı halkına ev sözü verdi!

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, "Vatandaşlarımız için gerekli konut ve iyi bir yaşam kalitesini sağlamak temel önceliğimizdir" dedi.

Suudi Arabistan'dan Mısır'a 21.5 milyar dolarlık yatırım!

Petrol fiyatlarının tarihi düşük seviyelerde seyretmesi nedeniyle 2015'te rekor bütçe açığı veren Suudi Arabistan, Mısır'a 21,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Tayyar Akkurt: Suudi Arabistan'da 40 bin konut yapacağız!

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt,"Suudi Arabistan'da 5 bölgede ihtiyaç var. Riyad, Mekke, Medine, Damman bir de Tabuk'ta. Ama her bölgede genelde miktarları farklı olacak. Onları araştırıp, bakacağız. 40 bin civarı konut yapabiliriz."dedi.

Alpiş İnşaat'ın konut projeleri Suudi Arabistan'da satılacak!

Suudi Arabistan'ın sanayi ve ekonomi şehri Yanbu'nun Valisi Musaad Al Sulaim ile Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad Al Fehaid ve Yan bu Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'ndan oluşan heyet Alpiş Group'u ziyaret etti.

Suudi Arabistanlı işadamı Ashour'dan 25 milyon dolarlık yatırım!

Ağaoğlu’nun Central Park İstanbul projesi dün satışa çıktı. Bakırköy’deki projeden 25 milyon dolarlık farklı daireler alacağını belirten Suudi işadamı “Burada yatırım yapmamızın en güçlü nedeni Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır” dedi.

Suudi Arabistan, Gazze'nin imarı için UNDP'ye 31,8 milyon dolar bağışladı!

Suudi Arabistan’ın, Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’na (UNDP) 31,8 milyon dolar bağışladığı bildirildi. İşte UNRWA'ya yapılan yazılı açıklama...

Sinpaş sektördeki tecrübesini Suudi Arabistan'a aktaracak!

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Çelik’i ülkesine davet eden Suudi İmar Bakanı “Beş yıl içerisinde 1.5 milyon konut üretmeyi hedefliyoruz. Bunu da başarılı Türk firmaları ile yapmak istiyoruz” dedi.

suudi acente temsilcileri Dikmen kentsel dönüşümünü mü inceledi Haberi

suudi acente temsilcileri Dikmen kentsel dönüşümünü mü inceledi

Ankara’nın turizm, sağlık, eğitim ve ticaret potansiyelinin Suudi Arabistan pazarında tanıtımı için Türk Hava Yolları A.O. tarafından düzenlenen Fam Trip (tanıtım gezisi) organizasyonu kapsamında 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Başkent’i gezdi. Ankapark, Dikmen Vadisi ve Hacı Bayram Camii ile çevresini gezen turizmciler, çalışmalara hayran kaldıklarını ifade ederek, “Beklentilerimizin çok ötesinde bir şehir… Özellikle aile turizmi açısından muhteşem çalışmalar var” dediler. 


Bu kapsamda; Büyükşehir Belediyesi’nin kent yaşamını kolaylaştıran, refah düzeyini artıran, şehre estetik, modern ve yemyeşil bir görünüm kazandıran; eğitimden eğlenceye, sosyal ve kültürel çalışmalardan ulaşıma kadar pek çok çalışmasını yerinde görme fırsatı elde eden heyet, ülkelerinde de Ankara tanıtımı yapacaklarını dile getirdiler.


İlk etapta Cidde’den gelen 8 kişilik heyetin gezisine eşlik eden ve çalışmaların tanıtımını sağlayan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın...