02 / 05 / 2024

Suudi Arabistan yerleşim sistemi

Suudi Arabistan yerleşim sistemi

Suudi Arabistan'da hayata geçirilen "Ayrıcalıklı Oturum Sistemi" ile yabancılara, ömür boyu ve birer yıllık olmak üzere iki çeşit oturum imkanı sunuluyor.

Suudi Arabistan, İsrail'in Batı Şeria'da yasa dışı 800 konut inşa etme planını kınadı!

Suudi Arabistan, İsrail'in, işgal altında olan Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Riyad'dan Filistin'deki Yahudi yerleşim birimlerine durdurma çağrısı!

Suudi Arabistan, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulmasına ilişkin uluslararası meşru kararların uygulanmasını istedi.  

Suudi Arabistan İsrail'in konut projesine tepki gösterdi!

İsrail'in Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerinde ek konutlar inşa etme planı  Suudi Arabistan tarafından kınandı. 

Kuleli Askerli Lisesi binası Suudi Arabistan Kralı'na mı satıldı?

TSK içindeki bir grup askerin darbe girişiminin ardından OHAL kararnamesiyle kapatılan askeri okullar hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Kuleli Askeri Lisesi binası ve yerleşkesiyle birlikte, Suudi Arabistan Kralı'na satıldı.

Şanlıurfa Viranşehir'deki tarihi yerleşim yeri TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Viranşehir'de ortaya çıkarılan tarihi bir yerleşim yerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a iletti.

Sinpaş GYO Suudi Arabistan'da şirket kuruyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yetkilileri, Suudi Arabistan'da gayrimenkul geliştiren çeşitli firmalardan teklif gelmesi üzerine Riyad'da bir şirket kurmaya karar verdi.

Mısır'da yabancılar sadece yerleşim birimlerinde toprak satın alabilecek!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin bir Suudi Arabistan vatandaşının yerleşim alanlarda dışında toprak satın alma konusunda Mısırlılarla aynı muameleye tabi tutulması yönünde karar aldığı bildirildi.

Ramazan Kadirov, Suudi Arabistan Çeçenistan'a yatırıma hazırlanıyor!

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Suudi yetkilileriyle görüşten sonra Suudi Arabistan'ın Çeçenistan'a yatırım yapmaya hazırlandığını açıkladı. Kadirov, görüşmelerde "çeşitli yatırım projelerinin" kararlaştırıldığını belirtti.

İsrail'de yeni Yahudi yerleşim yeri inşa ediliyor!

İsrail'in Yahudi yerleşim yerlerini geliştirme konusunda faaliyet gösteren Amana Örgütü isimli sivil toplum kuruluşunun, yasa dışı şekilde Filistin topraklarını alarak yeni yerleşim yeri inşasına başladığı bildirildi.

Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret merkezleri kuracak!

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında ticaret merkezlerinin kurulması planlanıyor. Kurulacak ticaret merkezleri, serbest bölgelerden farklı bir yapıya sahip olacak.

Mısır'ın 2 adası Suudi Arabistan'ın oldu!

Mısır ve Suudi Arabistan arasında yeniden belirlenen Kızıldeniz sınırı ile ilgili anlaşmanın ardından Suudi Arabistan iki ada kazandı. Adalar meselesinin son 6 yıldır görüşüldüğü ve iki ülke heyetlerinin konu ile ilgili 11 görüşme yaptığı belirtildi.

Suudi Arabistan Kralı halkına ev sözü verdi!

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, "Vatandaşlarımız için gerekli konut ve iyi bir yaşam kalitesini sağlamak temel önceliğimizdir" dedi.

Suudi Arabistan'dan Mısır'a 21.5 milyar dolarlık yatırım!

Petrol fiyatlarının tarihi düşük seviyelerde seyretmesi nedeniyle 2015'te rekor bütçe açığı veren Suudi Arabistan, Mısır'a 21,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Suudi Arabistan yerleşim sistemi Haberi

Suudi Arabistan yerleşim sistemi

Suudi Arabistan'da "Ayrıcalıklı Oturum Sistemi" uygulamaya girdi. Uygulama ile yabancılara, ömür boyu ve birer yıllık olmak üzere iki çeşit oturum imkanı veriliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yeni başlatılan Ayrıcalıklı Oturum Sistemi'yle yabancılara, ömür boyu ve birer yıllık olmak üzere iki çeşit oturum imkanı tanınıyor ve kefillik şartı ortadan kaldırılıyor.

Ayrıcalıklı Oturum Merkezi'nin bugün itibariyle başvuruları kabul etmeye başladığı, ödemeler de dahil tüm işlemlerin internet üzerinden yapılabileceği açıklandı.

Suudi Arabistan'da ömür boyu oturum iznini elde etmek için 800 bin riyal (213 bin dolar) bir yıllık için ise 100 bin riyal (27 bin dolar) ödeneceği açıklandı.

Ayrıcalıklı oturumun vatandaşlık anlamına gelmediği kaydedilirken yeni sistemle oturum sahipleri Suudi Arabistanlı bir kefile ihtiyaç duymaksızın ülkeye istedikleri zaman giriş çıkış yapabilecek, ülkede taşınmaz mal ve araç...